Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen.

Googles nye plan: Sådan skal apps og web smelte sammen

De mange Android-apps skal spille bedre sammen med en af Googles mest centrale web-tjenester. Få forklaringen her.

Det er snart to år siden, at Google lancerede Google Drive - selskabets bud på, hvordan online storage og web-applikationer kan spille sammen.

Nu ser det ud til, at Google forsøger at give Drive lidt mere medvind.

Ved hjælp af det nye Google Drive Android API skal udviklerne i højere grad kunne lave deres apps Drive-optimerede.

Mens der også tidligere har været integration imellem Android og Google Drive, kan oplevelsen gøres smidigere med det nye API, fortæller Google i et blogindlæg om de nye API-muligheder.

"Google Drive Android API bruger lokal data-storage midlertidigt i tilfælde af, at enheden ikke er sluttet til et netværk. Så der er ingen grund til at bekymre dig om fejl i API-kald i din app, hvis brugeren er offline eller oplever et problem med netværks-forbindelsen," skriver Google blandt andet.

"Når du inkorporerer Google Drive Android API i dine apps, håber vi, at det gør dit liv en smule lettere og gør dig i stand til at skabe sjove, effektive apps, der drager fordel af alt det, som Android og Google Drive kan udrette sammen," skriver Google til udviklerne.

Hård kamp om brugerne

Bag ved det nye API-tiltag ligger nok også, at Google gerne ser Google Drive komme til at blive et digitalt omdrejningspunkt for brugerne, så tilknytningen til Google ikke stopper med Android, men går langt videre end det.

Det er samme strategi, der eksempelvis ligger i Apples iCloud, som app-udviklerne også kan integrere til, ligesom også Microsofts SkyDrive spiller en stadig vigtigere rolle for Microsoft.

Der foregår i disse år en intens kamp mellem de forskellige online storage-tjenester, hvor integrationen til de mobile enheder naturligvis er et afgørende punkt.

Disse løsninger bruger vi

Før nytår havde Computerworld en afstemning, hvor læserne tilkendegav, hvilke løsninger de anvender til online storage.

1121 læsere stemte, og konklusionen på afstemningen var, at Dropbox er den mest populære tjeneste med 29 procent af stemmerne.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Google har publiceret denne video om det nye Google Drive Android API:

Læs også:

Her er de mest populære tjenester til online storage

Derfor taler alle pludselig om API'er

Derfor er åbne API'er så vigtige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere