Arbejder din virksomhed med videntung produktion, eller er du i gang med opkøb af andre virksomheder eller lignende, bør du holde dig fra at lægge personfølsomme data ud i cloud-baserede tjenester.
Sådan lyder det fra Dansk Industri.
"De virksomheder og myndigheder bør ikke lade deres følsomme data forlade deres egen matrikel gennem cloud eller anden it-outsourcing," siger Henning Mortensen, chefkonsulent for it-sikkerhed i DI ITEK, til Politiken.
Han peger på, at det 'i hvert fald' skal ske med åbne øjne, hvis de pågældende virksomheder alligevel vælger at anvende en cloud-baseret tjeneste.
For der er risiko for, at deres data bliver opsnappet.
"Mange lande har eksempelvis love, der giver deres efterretningstjenester lov til at opsnappe data, der går ind over deres landegrænse, så hvis organisationen vil have sikkerhed for, at dens mest følsomme data ikke læses af andre, bør den være påpasselig," siger han til Politiken.
Små virksomheder må godt
Henning Mortensen siger dog samtidig til avisen, at Dansk Industri anbefaler cloud-løsninger til små og mellemstore virksomheder, der ikke ligger inde med særligt følsomme oplysninger.
For dem kan der nemlig sagtens være økonomiske fordele at hente ved at slippe for at skulle investere i jern til at huse virksomhedens data.
En række af de store it-leverandører har i de senere år for alvor investeret i udbygningen af store cloud-faciliteter.
Det gælder blandt andet selskaber som Google og Microsoft.
Computerworld har for nylig besøgt sidstnævntes store cloud-datacenter i Dublin, hvor selskabet på titusindvis af servere kører internet-løsninger som blandt andet Bing, Outlook.com og lignende for sine europæiske kunder.
Du kan læse mere om Microsofts datacenter her: Her er Microsofts vilde datacenter: Kom med ind bag murene.