Artikel top billede

(Foto: Danwatch)

Så mange kilo elektronik smider du ud

Interaktivt kort viser, hvor meget elektronisk affald hvert land på kloden producerer.

På verdensplan står den gennemsnitlige borger for 7 kg e-affald om året, men allerede sidste år smed hver dansker 22 kg ud, skriver dr.dk. De danske tal for 2013 er ukendte.

Samlet set smed danskerne 125.000 ton e-affald til lossepladsen i 2012.

Elektronisk affald indbefatter blandt andet køleskabe, fjernsyn, tv, mobiltelefoner, computere, skærme og legetøj. Kort sagt: alt med et batteri eller en ledning.

I 2017 vil årets samlede e-affald på verdensplan kunne fylde så mange 40-ton lastbiler, at de kunne nå trekvart rundt om ækvator, fastslår en rapport fra StEP ifølge dr.dk.

Det vil være en forøgelse på 33 procent over fem år.

StEP - Solving the E-Waste Problem - er et FN-initiativ, som skal sætte behandlingen af e-affald på dagsordenen. Målet er bæredygtige løsninger og et øget genbrug.

Et interaktivt kort over verdenslandenes e-affaldsudledning skal vække befolkningen og politikerne, mener folkene bag StEP-initiativet.

"Selv om vi kender meget til de negative miljø- og helbredsmæssige konsekvenser af primitive genbrugsmetoder af e-affald, så har manglen på letfordøjelig data gjort det svært for folk at forstå problemets størrelse," siger StEP's executive secretary Ruediger Kuehr til dr.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere