De danske business intelligence konsulenthuse, der har klaret sig bedst i 2013, er Affecto, Netcompany, Rehfeld Partners, Kapacity og Inspari.
Det er de firmaer, der har størst værkst i forretningen i 2013, viser en stor undersøgelse fra rådgivningsfirmaet Consulting League.
"Platon er stadig Danmarks største business intelligence konsulenthus med størst markedsandel," forklarer CEO Christian Harbo fra Consulting League.
Men flere nye spillere er på vej ind på det danske marked.
"Senest har det svenske konsulenthus Stretch etableret sig i København, og BI-systemleverandøren timeXtender har for nylig også åbnet en konsulentforretning i Danmark for at få en større andel af de mange BI-rådgivningsprojekter, som er i kraftig vækst."
"Flere er på vej," forklarer Christian Harbo.
Markedet for business intelligence stormer frem med en vækst på mere end 200 procent siden 2010, viser rapporten.
Læs mere om det her.
Og det nyder ikke bare konsulenthusene, men naturligvis også softwareleverandørerne godt af.
"Microsoft og QlikView er de to business intelligence software leverandører, der klarer sig bedst."
"Informatica og SAS Institute er de to business intelligence software leverandører, der klarer sig dårligst i analysen. SAS Institute's tilbagegang skyldes primært deres teknologisk forældede data warehouse teknologi, som hos flere af Danmarks største banker og offentlige kunder bliver udskiftet med Microsoft SQL Server 2012," forklarer Christian Harbo om undersøgelsens resultater.
Microsoft har generelt stor succes med SQL Server 2012 som data warehouse løsning og SharePoint, PowerPivot og Power View som rapporteringsværktøj, forklarer han.
QlikView har stor success med deres business analytics løsninger. Targit er med helt i front indenfor monitorering - dashboards, scorecards og alerts, forklarer han videre.
"SAP har størst markedsandel i enterprise-segmentet med deres "Business Object" løsning, som anvendes til både business analytics og rapportering," lyder det fra ham.
SAP har dog udfordringer med at få gang i SAP HANA projekterne i Danmark.
IBM er globalt blandt de førende indenfor business analytics, CPM og data warehousing, men har ikke lige så stor succes i Danmark som i eksempelvis Sverige og resten af verden, ifølge analysen.
Her er de nye trends
Blandt de nyeste trends på markedet ser man, at softwareproducenterne satser på "performance optimerende databaseteknologi til håndtering af big data; Teradata, SAP HANA, Microsoft PDW, Oracle Exalytics og IBM Netezza."
"Software producenterne satser også på in-memory baseret software til visualisering af big data: Tableau er førende på globalt plan indenfor visualisering, men konkurrenter som QlikView, SAP Lumira, MicroStrategy Visual Insight, Microsoft Power View, Tibco Spotfire, Metapraxis Empower og SAS Visual Analytics udfordrer Tableau indenfor netop dette område," forklarer Christian Harbo.
Softwareproducenterne satser også på udvikling af predictive analytics software til forecasting.
Historisk førende bliver udfordret
SAS Institute og SPSS, som historisk har været førende indenfor området, bliver udfordret af open source statistikprogrammet og programmeringssproget, "R", som blandt andet anvendes af Tibco Spotfire og MicroStrategy i deres løsninger.
Endelig satser softwareproducenterne også kraftigt på mobile BI og cloud BI løsninger.
Her er MicroStrategy, SAP, Birst, JasperSoft, Microsoft og Pentaho blandt de førende på markedet, hedder det i analysen.
Læs også:
Rapport: På dette it-område går væksten amok