NaturErhvervstyrelsen har indgået seks it-aftaler stik imod reglerne i udbudsloven.
Faktisk erkender styrelsen, at der er så lidt styr på juraen og området, at man simpelthen har valgt at ansætte folk til at bringe orden i tingene.
Men hvad er er konsekvensen egentlig af de mange ulovligt indgåede aftaler?
Det forklarer lektor Grith Skovgaard Ølykke fra CBS.
"Hvis der er sket direkte tildeling, og det er sket efter år 2010, hvor implementeringsfristen på det "nye" kontroldirektiv udløb, kan kontrakten erklæres helt eller delvist for uden virkning," forklarer hun.
"Hvis den erklæres delvist for uden virkning, skal ordregiver betale en administrativ bøde for den del, der ikke kan erklæres for uden virkning," forklarer hun videre.
Ingen erstatning
Selv om en bøde og annullering kan komme på tale, hvis en stribe forhold er til stede omkring de konkrete kontrakter, er der til gengæld ikke lagt op til, at it-konkurrenter kan få erstatning.
"Der kan typisk ikke gives erstatning i sager, hvor der slet ikke har været afholdt udbud, idet potentielle konkurrenter ikke kan bevise, at de ville have fået kontrakten (altså at de har lidt et tab, der kan lede til opnåelsen af positiv opfyldelsesinteresse), eller at de har haft omkostninger ved at udforme et tilbud, hvilket ellers eventuelt ville kunne lede til negativ kontraktsinteresse," forklarer hun.