Kommunerne gør via Kombit klar til det såkaldte monopol-brud, hvor KMD i dag sidder på monopol-systemer svarende til cirka en milliard kroner om året i værdi.
Seneste nyt i processen er en stribe såkaldte tekniske dialogmøder med leverandører vedrørende de fælleskommunale støttesystemer, der skal udgøre dele af infrastrukturen i den fælleskommunale Rammearkitektur.
Konkret har fem leverandører foreløbig tilmeldt sig de seneste 24 timer, men interessen er generelt stor for hele processen om de kommende udbud på monopolområdet, oplyser Kombits kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard.
Den tekniske dialog er, ifølge Kombit, en opfølgning på en tilsvarende dialog i forsommeren 2013.
Her gav en række potentielle tilbudsgivere input til Kombits daværende version af kravsspecifikationen.
Vejen mod konkurrencedygtige tilbud
Kombit oplyser at der afholdes denne form for dialog med leverandørerne på alle Kombits projekter, hvor man forinden offentliggør den seneste version af kravsspecifikationer, kontrakter og øvrigt relevant materiale.
"Helt overvejende handler det her om åbenhed, og om at klæde leverandørerne på til at kunne give konkurrencedygtige og konditionelle tilbud," siger Mikkel Tang Hedegaard
I dialogen med leverandørerne skal også drøftes hele programkoordinationen, der indeholder en beskrivelse af Kombits krav til og illustration af den kommende samarbejdsorganisation mellem støttesystemerne og de resterende projekter i monopolbruddet.
"Det handler jo om, at vi går fra en monopolsituation til et marked, hvor der åbnes op for flere leverandører. Derfor er det nødvendigt at beskrive rammer for samarbejdet imellem de forskellige leverandører," siger kommunikationschefen.
Altså hvordan hele processen vil blive styret.
"Denne ønsker projektet ligeledes leverandørernes input til," hedder det.
Kombits udkast på dette område ligger klar i løbet af ugen.
Endelig oplyser Kombit, at man fortsat mangler den endelige afklaring med KMD omkring udfasning.
Det kan du læse mere om her.