Artikel top billede

Denne fejl begår rigtig mange it-afdelinger

Alt for stor en del af virksomhedens it-budget går til ting, der ikke er med til at udvikle forretningen og understøtte den livsnødvendige innovation.

80-90 procent eller endda endnu mere.

Så stor en del af it-budgettet bruger mange it-chefer på at holde virksomhedens eksisterende it kørende og forhindre, at systemerne går ned.

Tilbage er så (desværre) kun en mindre portion penge til rent faktisk at innovere og komme op med nye, forretningsskabende it-projekter.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske CIO.com.

Professor Rita Gunther McGrath fra Columbia Business School mener, at man bør gå efter en fordeling, der snarere hedder 50 procent til drift og 50 procent til innovation.

Her bruges pengene

En undersøgelse fra Forrester Research blandt 3.700 virksomheder har imidlertid dokumenteret, at virksomhederne i gennemsnit brugte 72 procent af it-budgettet på at holde systemerne kørende og på at opgradere kapaciteten efter behov.

Dermed var der i gennemsnit kun 28 procent til de nye projekter.

"Hvis systemerne er nede, og telefonerne ikke virker, vil ingen gå op i, hvor innovativ du er," lyder forklaringen fra en it-chef til CIO.com.

En af de største fejltagelser, mange it-afdelinger begår, er at bruge en masse kræfter (og dermed penge) på at tilpasse software for at kunne leve op til de mange ønsker og krav fra forretningen - og at man gør dette uden at se på, om investeringerne giver mening i forhold til forretningens grundlæggende mål.

"Det handler om forretningens evner - en liste med ting, en forretning har brug for for at kunne få succes og nå sine mål," forklarer Nigel Fenwick fra Forrester Research.

"Ud af 30 meget vigtige ting er to eller tre måske til at differentiere med," tilføjer han og forklarer, at når virksomhedens øverste ledelse forstår dette, vil den kunne bakke op om, at it-afdelingen fokuserer på nøgleområderne og arbejder med standardiserede løsninger, der er lette at vedligeholde.

En undersøgelse blandt danske top-CIO'er har vist, at budgetfordelingen mellem drift og forretningsudvikling kan hedde alt fra 70/30, 60/40 og 50/50 til 35/65. Læs mere om det her.

Læs også:

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint

Kan du gennemskue dit it-budget - og kan forretningen?

Så stor en del af dit it-budget bør gå til innovation

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere