Rigspolitiet er ved at udvikle en ny smartphone-app, som skal hjælpe de danske betjente, når de efterforsker forbrydelser.
Det fremgår af et jobopslag fra Nationalt Kriminalteknisk Center, der leder efter en kommunikationsmedarbejder, som skal deltage i arbejdet med at udvikle en "elektronisk kriminalteknisk håndbog" og "en kriminalteknisk app," som betjentene skal anvende på gerningssteder.
Af opslaget fremgår det, at app'en blandt andet vil indeholde brugervejledninger til betjentene, men herudover ønsker Rigspolitiets kommunikationsafdeling ikke at uddybe, hvad app'en skal bidrage med i betjentenes arbejde.
I en mail til Computerworld oplyser Thomas Kristensen, der er kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, at app'en endnu ikke er færdigudviklet, og at politiet derfor ikke kan kommentere på dens funktioner.
Amerikansk politi bruger apps
Andre steder i verden har politiet dog apps med relativt avancerede funktioner.
Eksempelvis offentliggjorde myndighederne i Californien for få uger siden en ny app ved navn JusticeMobile, der gør det muligt for statens betjente at bruge telefonen til at finde oplysninger om mistænkte i politiets databaser.
Politiet i den britiske hovedstad London har ifølge avisen The Telegraph planer om at udstyre byens betjente med smartphones, der skal gøre det muligt for betjentene at skrive rapporter, mens de er på farten.
Dansk politi er ikke oppe på beatet
Niels Hedeager, der er hovedbestyrelsesmedlem i de danske betjentes fagforening, Politiforbundet, har ikke hørt om Rigspolitiets planer om at udvikle en app.
Men bliver planerne ført ud i livet, vil app'en såvidt han er orienteret blive den første af sin slags i det danske politi.
"Politiet er underlagt nogle budgetter, der indtil videre ikke har gjort det muligt at være helt oppe på beatet, når det gælder denne type teknologi. Men vi tager da app'en som et tegn på, at man trods alt tænker fremad," siger Niels Hedeager.
Han oplyser, at det i dag er de færreste betjente, der er udstyret med smartphones eller tablets, som vil kunne afvikle en app.
"Som udgangspunkt har betjentene en politiradio og en 'gammeldags' mobiltelefon med. Det er de færreste steder, at betjentene er udstyret med en smartphone, men det afhænger af den enkelte politikreds," forklarer han.