Kvaliteten gjorde udslaget, da Københavns Kommune tidligere i denne måned valgte Lenovo som leverandør af stationære og bærbare pc'er til eleverne på de københavnske folkeskoler.
Dermed har kommunen fravalgt Atea, som det sidste års tid har siddet på ordren, som over de næste tre år blandt andet omfatter leverance af 1.900 bærbare pc'er. I alt ventes ordren at skabe en omsætning på 14-16 millioner kroner.
Københavns Kommune har udbudt ordren via et EU-udbud, og den endelige kontrakt bliver skrevet under torsdag efter den obligatoriske stand still-periode, som gælder for offentlige udbud.
"Det er korrekt, at vi har givet tilbud sammen med en anden producent, og at vi har tabt sagen til Lenovo, som skriver kontrakt med kunden torsdag," siger Ateas koncernchef, Claus Hougesen, som dog nedtoner betydningen af tabet.
"Vi har flere tusind sager. Nogle vinder vi, og nogle taber vi. Sådan er livet," siger Claus Hougesen.
I børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune fortæller konsulent Villy Broe, at man har fået i alt otte bud på den lukrative pc-ordre.
"Jeg vil helst ikke udtale mig, før kontrakten er endeligt underskrevet, for der kan jo komme en indsigelse, der gør, at vi ikke kan skrive den under," siger Villy Broe.
Han bekræfter dog, at Atea ved tidligere udbud af skole-pc'erne har vundet på at have den laveste pris.
København har denne gang har valgt at sende indkøbet af pc'er i EU-udbud, fordi man så også kunne stille krav til kvaliteten af de leverede pc'er. Tidligere har pc-indkøbene være udbudt under SKI's rammeaftaler, hvor det kun er prisen, der afgør, hvilken leverandør der vinder.
"Det er computere, som skal lånes ud til børnene. De skal have dem i deres skoletasker. Derfor har vi stillet nogle krav til robusthed, som vi vægter højt i udvælgelsesproceduren," siger Villy Broe.
"Hos SKI skal man vælge blandt de produkter, de har, og vi kan bedre påvirke, præcis hvad det er for et produkt, vi får, ved at lave en egentlig kravspecifikation og så selv lave udbuddet. Og så skal leverandøren i øvrigt heller ikke aflevere en procentsats af købsprisen til SKI. Det kommer også os til gode," siger han.
Hos Lenovo ønsker direktør Peter Juul Jørgensen ikke at udtale sig om sagen.
Læs også: