Efter i mange år at have fået samlet stort set alle sine iPhones og iPads i kæmpe-fabriksbyen Foxconn i Kina vil Apple ud på andre fabrikker.
Det amerikanske selskab har indgået aftale med den relativt ukendte kinesiske samlefabrik Pegatron, som fremover vil komme til at fremstille mange af Apples produkter.
Pegatron har siden sidste efterår samlet iPad Mini for Apple, mens den store iPad fortsat skal samles hos Foxconn.
Foxconn har gennem årene været genstand for en del opmærksomhed på grund af selskabets arbejdsforhold, og denne opmærksomhed har Apple ikke været begejstret for.
Apple-stifter Steve Jobs havde imidlertid et godt forhold til Foxconn-bagmanden Terry Gou, hvilket lå til grund for aftalen mellem de to.
Men Apples nye topchef, Tim Cook, ønsker ikke at lægge alle selskabets æg i én kurv, men vil have større sikkerhed i supply chain'en.
Det bliver således Pegatron, der kommer til at samle samtlige eksemplarer af de kommende lavpris-iPhones.
Ifølge Wall Street Journal skyldes Apples beslutning ikke mindst et ønske om at minimere risikoen for produktionsfejl.
Det sker, efter at Foxconn på grund af fejl i en maskine sidste år kom til at sende mange ridsede iPhone 5'ere på gaden.
Pegatron har samtidig angiveligt sænket priserne til under Foxconn-niveau i et forsøg på at gøre sig lækker over for Apple.
Foxconn har været plaget af en lang række historier om kollektive selvmord og optøjer blandt de ansatte og lignende på grund af de horrible arbejdsforhold på fabrikken. Det kan du læse mere om her.
Har hævet standarderne - men det har kostet
Det har fået fabrikken til at højne standarderne, hæve lønniveauet og ændre hele dens tilgang til de ansatte.
Det har hævet omkostningsnivauet og har ført til, at Foxconn har haft svært ved at følge Pegatrons pris-niveau, hedder det.
Samtidig har Foxconn - der er verdens ubetinget største af sin slags - ifølge Wall Street Journal i stigende omfang været svær at styre for Apple.
Selskabet har således uden videre skiftet komponent-leverandører uden at informere Apple, mens Foxconn samtidig har været frustreret over den stigende kompleksitet i Apples produkter.
Pegatron har dog også haft sager. Blandt andet blev mange af fabrikkens ansatte skadet ved en eksplosion i 2011.
Pegatron har omkring 100.000 ansatte i Taiwan og Kina. Med blandt andet Apple-aftalen i hånden forventer selskabet at kunne øge sin kinesiske arbejdsstyrke med op mod 40 procent i løbet af de næste par år.
Læs også:
Slut med Kina: Apple fremstiller ny Mac hjemme i USA
Apple: Her er sandheden om vores samlefabrikker
Ny uro rammer kinesisk iPhone-fabrik
Omstridt Apple-fabrik ramt af voldsomme optøjer
Svinske arbejdsforhold på iPad-fabrik forbedret
Rapport: Uhyrlige arbejdsforhold på Apples kinesiske fabrikker