Artikel top billede

Her er 11 apps, som du skal have med på din næste rejse

Før du drager på ferie, skal du huske penge, pas ... og apps.

Husk penge, pas og præservativer.

Sådan lyder et gammelt og halv-lummert rejseråd fra dengang, da danskerne begyndte at valfarte til grisefester i sydens sol. 

Men i dag skal du huske meget mere. Det kan eksempelvis anbefales, at du fylder din telefon op med de rigtige apps, før du drager ud i verdenen. 

I sidste måned vendte jeg hjem fra en udlandsrejse, og på de næste sider kan du læse om nogle af de apps, som jeg gjorde brug af under rejsen - og hvilke apps som jeg fortryder, at jeg ikke fik brugt.

1.Everplaces

Den danske virksomhed Everplaces er mest kendt for sin app, der gør det muligt dig at dele dine favoritsteder i forskellige lande med hele dit netværk. 

Men hvad der sandsynligvis er mindre kendt er, at Everplaces også har en lang række små skræddersyede apps med alle de bedste tips til helt specifikke steder i hele verden. 

På min tur, der gik til Californien, hentede jeg app'en "Startup guide to The valley," der er fyldt med gode råd til, hvad du kan opleve i Silicon Valley-området.

Eksempelvis kan du i app'en se, hvor de toneangivende Silicon Valley-virksomheder har hovedkvarterer, du kan finde de gode cafeer, hvis du vil netværke eller du kan få app'en til at vise dig vej til seværdighederne i Silicon Valley.

Everplaces har lignende apps om mange andre steder i verden. Eksempelvis Beijing Insiders Guide, Adventure Travel in New Zealand og Food Lovers in Copenhagen.

2. Click A Taxi eller Uber

Den danske app Click A Taxi virker i mere end 3500 byer i hele verden.

Det betyder, at du ikke behøver at gå ned i receptionen på dit hotel eller finde frem til nummeret på det lokale taxaselskab. I stedet åbner du blot Click A Taxi-app'en og trykker bestil.

Ønsker du en mere luksuriøs transportform, kan du i stedet prøve den amerikanske app Uber. Her kommer der en ikke en kedelig "yellow cab" og samler dig op. I stedet kommer der en privatchauffør i en stor lækker bil. Du betaler for turen direkte via app'en, men du må dog forberede dig på, at det er noget dyrere end en almindelig taxa.

Uber er endnu ikke aktiv i Danmark, men virker i en række storbyer i USA, Canada, Australien samt i europæiske storbyer som London, Rom, Amsterdam og Stockholm.

Denne app giver de bedste insider-tips til din næste ferie

3. Yelp 
Befinder du dig i en storby, bør det ikke være nogen sag at finde et godt spisested, tænker du. 

Men det afhænger af, hvor du bor. Og sjovt nok er det oftest, når man er allermest sulten, at det lader til at være sværest at finde et hæderligt spisested. 

Derfor kan det varmt anbefales, at du bruger restaurantguiden Yelp. Her kan du lynhurtigt finde de nærmeste restauranter med gode anmeldelser. 

Som med mange andre apps skal du dog være opmærksom på, at du skal have en internetforbindelse for at bruge den. Så hvis du ikke har adgang til en dataforbindelse i det land, du befinder dig i, så sørg for at tjekke Yelp, før du forlader hotellet. 

4. Not for tourists

Gider du ikke se de traditionelle turist-attraktioner, eller er du så heldig, at du besøger byen for anden gang og har overstået din pligt-sightseeing, kan du med fordel bruge app'en Not for Tourists

Folkene bag app'en siger selv, at det er som at have en god ven i hvert kvarter af den by, som du besøger. Og det er ikke helt forkert, fordi Not for Tourists giver dig de små gode insider-tips om de bedste små pladebutikker, pølsevogne og gallerier, som mange guide-bøger overser. 

App'en har guides til syv amerikanske storbyer samt en enkelt europæisk (London). Guiden til Washington DC er gratis, mens du skal lave et in-app purchase på 13 kroner for hver by, som du herudover vil have adgang til. 

Jeg var så selv så uheldig, at jeg først hørte om app'en, da jeg var kommet hjem fra min seneste rejse. Men den ligger sandsynligvis i rejse-mappen på min iPhone, næste gang jeg skal afsted. 

5. GPS-app 
Skal du ud og rejse langt, er der en ret stor sandsynlighed for, at du ikke kan tage gps-enheden fra din bil med dig og forvente, at den virker. 

Derfor kan du få brug for enten at leje eller købe en enhed på stedet, hvilket du må regne med løber op i mindst 500 kroner. 

Men du kan også vælge at downloade en GPS-app fra eksempelvis TomTom eller Navigon til din telefon. Prisen varierer, alt efter hvor store dele af verden du skal have kort til. De billigste koster helt ned til 149 kroner, mens andre kortpakker koster på den forkerte side af 500 kroner. 

Google Maps-appp'en har også en gratis navigationsfunktion, men den kan ikke gemme kort på din smartphone, og du er derfor tvunget til at bruge data, hvilket godt kan blive en dyr affære i udlandet.

Denne app er den forretningsrejsendes bedste ven

6. Bykort lagret på telefonen 

Som nævnt kræver både Google Maps og Apple Maps, at du har en aktiv internetforbindelse, hvis du vil have adgang til kortene. 

Men når vi befinder os i udlandet, er data ofte pivdyre, og personligt slår jeg derfor næsten altid dataforbindelsen fra, når jeg skal ud at rejse. 

Derfor kan jeg varmt anbefale, at du henter en app med bykort, der lagres på selve enheden. Eksempelvis app'en OffMaps 2, der koster 7 kroner. Med denne app kan du hente bykort over et utal af storbyer fra hele verdenen. Der følger to gratis kort med, mens det koster yderligere 7 kroner for hvert bykort du vil hente ned herefter. 

En andet alternativ til appen CityMaps2Go, der koster 12 kroner og virker efter nogenlunde samme princip.

7. Tripit

Tripit er den forretningsrejsendes bedste ven. Det er en app, der samler alle dine kvittering, hotelbookinger, flybilletter osv i en oversigt i app'en. 

Du skal blot forwarde din mail-kvittering til en særlig TripIt-mailadresse. Hvis du er Gmail-bruger, kan du få Tripit til automatisk at registrere det, når du modtager denne type kvitteringer. 

Det betyder ikke blot, at det er lettere at holde orden på alle dine vigtige rejsedokumenter. TripIt kan også afkode data fra mailkvitteringerne, hvilket betyder, at app'en kan registrere i hvilken lufthavn du lander, adressen på dit hotel osv, hvilket betyder, at Tripit hurtigt kan generere en ruteplan for hele din tur. 

8. Hotels.com

Ofte er vores hotelreservationer foretaget i god tid i forvejen. Men det kan være nødvendigt at foretage ændringer i rejseplanen i sidste øjeblik, og her er det en kæmpe fordel at have hotels.coms app på sin telefon eller tablet, så det er muligt lynhurtigt at bestille et hotel. 

På min sidste rejse ankom jeg til en mindre californisk by sidst på eftermiddagen, hvor alle moteller lod til at være fuldt belagte. Men heldigvis kunne jeg hurtigt finde min iPad frem, åbne hotels.com og finde et nærliggende hotel, hvor der stadigvæk var ledige værelser.

Læs desuden vores guide til, hvordan du forhandler dig frem til det billigste hotelværelse

Denne app gør det lettere at finde rundt i lufthavnen

9. TripAdvisor

Rejseportalen TripAdvisor er hadet og elsket af hoteller over hele verden.

Det er den største anmeldelsesside af sin slags, hvor blandt andet hotel- og restaurantgæster kan skrive anmeldelser. 

Det gør Tripadvisor perfekt som researchredskab, når du eksempelvis skal finde et godt hotel, eller hvis du under rejsen har behov for at give din mening til kende om oplevelsen på hotellet. 

Tripadvisor findes både på Tripadvisor.com og som app til din telefon, og derfor bør du naturligvis have Tripadvisor installeret på din telefon. Både før, efter og under din rejse. 

10. GateGuru

Gateguru er en slags Yelp for lufthavne. 

Den hjælper dig med at finde rundt i forskellige lufthavne, finde frem til den rigtige gate og giver dig et overblik over de bedste spisesteder og butikker i lufthavnen. 

Men Gateguru minder efterhånden mere og mere om en udfordrer til Tripit. Eksempelvis kan du også maile din rejsekvitteringer til en særlig Gateguru-adresse, ligesom du også kan leje en bil direkte fra app'en.

11. Skype-wifi

Åbne wifi-hotspots er som små oaser, når du befinder dig et sted i udlandet, hvor du ikke har adgang til mobildata. 

Desværre kan der være langt mellem åbne hotspots, og derfor bør du have Skype Wifi-installeret på din enhed. 

Det er en lille app, der giver dig adgang til op mod 1 mio wifi-hotspots rundt omkring i verden. Det kræver blot, at du har en helt almindelig Skype-konto med penge på. 

Du kan logge på et Skype Wifi-netværk ved at indtaste dit sædvanlige Skype-login i app'en, og du betaler kun for den tid, du bruger.

Læs også:
En uge uden internet: Onlinejunkie tager en kold tyrker

Undgå kuffert-kaos: Den perfekte gadget til din næste forretningsrejse

Sådan finder du det billigste hotelværelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere