Artikel top billede

Teleboss: Vi vil godt betale til antenne-målinger af mobiler

Mærkningsordning af mobiltelefoner har for lange udsigter på EU-plan. Teleindustrien lover nu penge til målinger, hvis andre parter er med.

Tabte samtaler og forgæves opkaldsforsøg.

Det oplever mange ejere af smartphones på grund af dårlige antenner.

Løsningen er ifølge Forbrugerrådet, der har testet hundreder af telefoner, en mærkningsordning, som fortæller kunderne om antennekvaliteten.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men en dansk mærkningsordning giver ikke mening, hvis ikke andre EU-lande følge med, siger erhvervs- og vækstminister Annette Wilhelmsen (SF) til avisen.

"En dansk mærkningsordning vil tværtimod stille forbrugerne dårligere med et smallere udbud på mobiltelefoner," siger hun til avisen.

Men en fælleseuropæisk mærkning af telefonenerne har lange udsigter, fremgår det af et svar fra EU-kommissionen til EU-parlamentsmedlemmet Christel Schaldemose (S), der sidder i udvalget for forbrugerbeskyttelse.

"Kommissionen finder det ikke på nuværende tidspunkt hensigtsmæssigt at indføre yderligere krav med hensyn til en sådan EU-mærkningsordning," skriver kommissionen ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten til hende.

Det bedrøver ikke bare hende, men også Erhvervsstyrelsen, som håndhæver reglerne over for telebranchen.

"Vi kan ikke gennemføre mærkningsordninger, uden at det er EU-harmoniseret", siger vicedirektør Finn Petersen hos Erhvervsstyrelsen til Jyllands-Posten og gør det klart, at Erhvervsstyrelsen finder oplysninger om modtagekvaliteten vigtig for forbrugerne.

Hos telebranchens lobbyorganisation Teleindustrien fortæller direktør Jakob Willer til Computerworld, at problemet er, at producenterne ikke oplyser noget om antennekvaliteten.

Derfor afviser han, at branchen selv skal stå for en mærkningsordning.

"Vi kender jo ikke specifikationerne på telefonerne. Hvis man skal lave en mærkningsordning, er det producenterne, som skal lave den," siger han.

Han fortæller, at teleindustrien i Danmark bakker Erhvervsstyrelsen fuldstændig op i forhold til en ordning på EU-niveau.

Mens forbrugerne venter på sådan en ordning, vil han ikke afvise at indgå et samarbejde om målinger med Forbrugerrådet, Erhvervsstyrelsen og de producenter, som vil være med for at skabe gennemsigtighed.

Han henviser til nyere undersøgelser fra professor Gert Frølund fra Aalborg Universitet, der forsker i antenner.

Ifølge Jacob Willer kunne der godt følge penge med fra brancheorganisationen til et sådant samarbejde.

"Vi synes, at det er vigtigt at få skabt noget gennemsigtighed. Og hvis penge til målinger er nødvendigt for det, vil jeg se positivt på det, har jeg fortalt Erhvervsstyrelsen," siger Jakob Willer til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere