Artikel top billede

Finn Helmers konkurs-mareridt udløst af fodfejl

Hele sagen om it-rigmanden Finn Helmers personlige konkurs kan havne i Landsretten. Læs hvordan den tidligere mangemillionær er havnet i et sandt konkurs-mareridt.

It-manden Finn Helmer, der solgte Giga til Intel for i omegnen af ti milliarder kroner, og nu har krav på 291 millioner kroner fra kreditorer hængende på nakken, kan via et uheldigt træk være havnet under konkurs.

For sagen er den, at ingen rent faktisk har begæret Finn Helmer konkurs.

Det oplyser kurator og advokat Christian Elmer, Lund Elmer Sandager.

I kølvandet på at en ejendom, som Finn Helmer ejer halvdelen af, blev sendt på tvangsauktion, søgte Finn Helmer nemlig selv om såkaldt rekonstruktion.

Men i skifteretten i Helsingør mente et flertal af de involverede parter ikke, at det var en holdbar vej frem.

Derfor blev han i stedet taget under konkursbehandling.

"Når man først har bedt om rekonstruktion, og det ikke kommer igennem, så kan man ikke trække det hele tilbage. Så overgår man til at være under konkurs," fortæller kurator Christian Elmer til Computerworld.

Ramler sammen med anden konkurs

Af en cirkulæreskrivelse til kreditorerne fremgår det, at en anden konkurs samtidig har spillet ind i forløbet.

For Kammeradvokaten var kurator for den person, der ejede den anden halvdel af den famøse ejendom, der altså havnede på tvangsauktion, oplyses det.

"Kammeradvokaten har som kurator for Jesper Jørgensen, der ejer den anden ideelle andel (50%) af ejendommen beliggende Herstedvang 8, siden 2010 administreret ejendommen," hedder det i cirkulæreskrivelsen. 

Her oplyses det blandt andet, at Finn Helmer har anmodet om at få sin andel af overskuddet på den primære drift af ejendommen udbetalt til sig og i den forbindelse modtaget 160.000 kroner i juli 2012. 

"Den resterende del af Finn Helmers andel er ikke blevet afregnet blandt andet under henvisning til, at realkreditinstituttet har foretaget udlæg i lejeindtægterne," oplyses det videre om ejendommen, der er udlejet til fiber-koncernen ComX.

Men nok så interessant fremgår det, at tvangsauktionen blev stoppet, grundet Finn Helmers træk om rekonstruktion.

"Ejendommen var forud for anmeldelse af rekonstruktion blevet begæret solgt på tvangsauktion. Auktionen blev den 21. januar 2013 udsat med henvisning til rekonstruktionsbehandlingen," fremgår det videre.

Dermed oplyses det, at Finn Helmers forsøg på rekonstruktion altså fik sat en kæp i hjulet på tvangsauktionen.

Fanget i konkurs - giver ikke op

Men i stedet blev Finn Helmer altså fanget i en konkurs i Skifteretten.

Imidlertid finder Finn Helmer flere forhold undervejs i sagen stærkt kritisable.

"Jeg er uenig i den måde det foregik på," forklarer Finn Helmer Computerworld.

For det første vil han forsøge at få Østre Landsret til at tage stilling til afstemningen - altså processen der gik fra rekonstruktion til under konkurs i Skifteretten.

"I skifteretten var der pludselig meget større krav, og man var mere stemt for konkurs fremfor rekonstruktion," forklarer Finn Helmer.

Men mest af alt er han sur på Kammeradvokaten, der altså var kurator for den anden person, som ejede halvdelen af ejendommen på tvangsauktion.

[b]Undersøger krav mod Kammeradvokaten
[/b] "Kammeradvokaten lavede reelt en konkurs på mig," lyder Finn Helmers beskyldning.

Den korte udlægning af en kompliceret sagsgang er, ifølge Finn Helmer, at kammeradvokaten stoppede nogle betalinger vedrørende ejendommen, hvilket ville ramme ham og dermed presse ham økonomisk ud i problemer.

"Og så gik bygningen på tvangsauktion, og så vælter de mig," forklarer Finn Helmer.

Finn Helmer oplyser, at han nu er ved at undersøge, hvorvidt han kan køre en erstatningssag mod kammeradvokaten.

Læs også:

Konkursramt Finn Helmer kræver syv millioner i løn

Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Konkurs truer dansk it-rigmand: Jeg er personligt i klemme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere