Tidligere har USA mere eller mindre direkte udpeget Kina som en af de mest aktive krigsnationer på nettet, men nu er de diplomatiske høflighedsfraser helt fjernet.
For det amerikanske Forsvarsministerium i den ikoniske Pentagon-bygning udpeger nu Kina som en af de helt store trusler mod Guds eget land i cyberspace.
Således har den nye supermagt i Østen ifølge den gamle supermagt i Vesten allerede udført flere cyberangreb mod amerikanske computersystemer overalt i verden.
"Kina bruger sit computernetværk (CNE) til at understøtte efterretninger rettet mod USA, diplomatisk, økonomisk og i de forsvarsindustrier, som støtter det amerikanske forsvar," lyder det i det amerikanske Forsvarsministeriums årlige rapport til den amerikanske kongres, der i år har titlen "Militær- og sikkerhedsudvikling i Kina i 2013".
Derudover beskriver Pentagon-folkene, hvordan Kina opruster på selve cyber-fronten, hvor Folkerepublikken siden 2010 har arbejdet bundsolidt med at etablere et cyberforsvar til selv at modstå udefrakommende hackerangreb.
Tre årsager til kinesisk oprustning
Det amerikanske Forsvarsministerium anser, at de kinesiske militære aktioner i cyberspace har tre hovedformål.
Først og fremmest skal der fremskaffes efterretningsdata, der sidenhen kan bruges til at ramme USA i både den fysiske og i den virtuelle verden.
Dernæst kan de militære kinesiske cyberaktiviteter bruges til at begrænse en modstanders handlemuligheder ved eksempelvis at nedsætte responstiden ved at angribe netværksbaseret logistik, kommunikation og kommercielle aktiviteter.
For det tredje anser det amerikanske Forsvarsministerium, at oprustningen på den kinesiske cyberfront kan bruges i kombination med fysiske angreb, så den kinesiske styrke kan mangedobles i kampens hede.
"Den kinesiske elektroniske krigsførsel viser, at dette er en vital fjerde dimension i kamp, og det bør sidestilles med traditionel jord-, sø- og luftstyrker," lyder det i rapporten fra Pentagon til Kongressen.
Det er ingen hemmelighed, at USA længe selv har været i gang med at opruste på cyberkrigsfronten. Det kan du læse mere om her.
Kina: Vi er imod cyberkrig
Oven på den amerikanske svada mod Kina, har en talskvinde fra det kinesiske Udenrigsministerium meldt sig på banen.
Ifølge The Wall Street Journal benægter hun de mange amerikanske anklager om, at Kina er i gang med data-efterretninger og angrebsplaner på nettet.
"Kina udfører nødvendige og moderate forsvarsværker, som helt og aldeles er til at beskytte vores nationale uafhængighed, suverænitet og territorier, og det er enhver suveræn stats ret," siger talskvinden Hua Chunying ifølge The Wall Street Journal.
"Kina har også tidligere gjort det klart, hvordan vi ser på cyberangreb, og vi er stærk modstander af enhver form for cyberangreb," fortsætter talskvinden.