Artikel top billede

(Foto: /)

Martin Thorborg: Sådan ville Steve Jobs have lavet et økonomisystem

Iværksætter-ildsjælen Martin Thorborgs seneste eventyr er et letbetjent regnskabsprogram - som han selv kan finde ud af.

Martin Thorborg har drevet virksomheder i 18 år, og han har stadig til gode at ramle ind i et regnskabsprogram, han rent faktisk forstår at bruge. Derfor har han bygget sit eget.

Dinero åbnede i sidste måned.

I første omgang et gratis værktøj til at lave fakturaer, men til juli bliver udviklerne færdig med det egentlige produkt: Et regnskabsprogram, der ligner noget fra 2013.

"Alle økonomisystemer er bygget af revisorer for revisorer. Næsten kun med undtagelse af Billy's Billing, som er en ganske udmærket service. I de andre programmer kan man næsten fornemme, hvordan udvikleren har fundet på en ny funktion, som han jublende viser frem over for sine revisor-kolleger, som kun de forstår, men vi andre står tilbage og siger: "Sikke noget pis". I de 18 år, hvor jeg har drevet 25 firmaer, har jeg aldrig kunnet finde ud af at skrive en faktura i de systemer, vi har brugt," indrømmer Martin Thorborg.

"Hvis vi skal være lidt selvglade, så mener vi, at hvis Apple lavede et økonomisystem, så var det Dinero".

Kald en spade for en spade

For eksempel er faste fagbegreber som "debitor og kreditor" i Dinero udskiftet med hverdagstermer som "kunde" og "leverandører".

"Det er lidt som med advokater, hvor man nogle gange føler, at det er en branche, der gør tingene så kompliceret som muligt, at man bliver nødt til at hyre dem til at oversætte et sprog, som man ikke forstår. Det er jo også en måde at fastholde et slags monopol," mener Martin Thorborg.

I forhold til markedsføring er Thorborg tydeligvis heller ikke tvunget til at købe sig til hverken assistance eller reklameplads. I månederne op til lanceringen har hundredvis tilmeldt sig ventelisten, og henved 2000 cvr-numre har allerede oprettet Dinero-profiler.

Vi kan redde danske iværksættere

Thorborg har de store armbevægelser i sving, når han taler om Dineros fornemste målsætning:

At redde andre iværksættere fra katastrofer og ultimativt konkurser.

"Mange små iværksættere outsourcer bogholderiet til en bogholder, og det gør, at de kan komme i en situation, hvor de ikke aner, hvor meget moms de skal betale. Hvornår de får deres penge. Og om kunderne har betalt deres regninger," siger Martin Thorborg.

"De står over for en katastrofe, den dag de skal betale moms, og de tror det er 10.000, men får en regning på 30.000 kroner. Hvad skal de gøre? Få udsættelse af SKAT? Det kan man ikke. Få forhøjet kassekreditten i banken? Det kan man heller ikke. Så mister Danmark en iværksætter, og der er nogen, der ikke får deres varer. Det sker hver dag, kan man se på Amino," siger Martin Thorborg.

Dinero skal være et så lettilgængeligt redskab, at selv iværksættere uden regnskabsforståelse kan - og orker - at udskrive fakturaer og få et overblik over deres forretning. Og flytte deres økonomistyring fra Word-dokumenter og Excel-ark.

Sådan bliver Dinero i fremtiden

Simpliciteten i Dinero har mange fællestræk med det danske økonomisystem Billy's Billing. Men uden at afsløre dybere forretningshemmeligheder mener Thorborg, at de to systemer i fremtiden kommer til at adskille sig meget.

Når Dinero version 1.0 lanceres i juli som fuldt økonomisystem, bliver det med et socialt element, der ikke tidligere er set i økonomisystemer, siger Thorborg, og så får virksomhederne mulighed for at scanne kvitteringer og fakturaer direkte ind. Den nu aktive fatura-tjeneste forbliver gratis og skal være en form for lokkemad til det fulde regnskabsprogram, der kommer til at koste i omegnen af 100 kroner om måneden.

Thorborg glæder sig til at løfte sløret for Dinero version 1.0, som ifølge ham kommer til at skabe en helt ny kategori af regnskabsprogrammer. Men af frygt for at lade forretningshemmeligheder sive må han holde sig til metaforer.

"Hidtil har branchen snittet lidt i propellen eller lagt nogle ekstra hestekræfter i maskinen for at få den til at flyve hurtigere. Det her bliver noget helt andet. Det bliver en helt anden kategori af økonomisystemer. Man kunne sige, at det bliver som at gå fra propelfly til jetfly".

Dinero er ikke bygget fra bunden. Det bygger videre på det arbejde, der ligger i Kassekladde.dk. Stifterne Anders Hørsted og David Andersen er nu medstiftere af Dinero.


Dinero-applikationen er et ASP.NET MVC projekt. Det meste UI genereres med Backbone.js med Handlebars som template-bibliotek og Bootstrap som UI-bibliotek. Backbone-modellerne taler sammen med et ASP.NET WebAPI, som sørger for at gemme al data. CVR-servicen ligger på en Linux-server og bruger node.js som applikationslag og nginx som webserver. Dinero er hostet i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere