Artikel top billede

EG i kraftig vækst: Sluger endnu en forhandler

Den danske forhandler skubber på konsolideringen og vokser kraftigt. Norsk opkøb bliver ikke det sidste, lover direktør.

23 norske ERP-konsulenter får ny arbejdsgiver, efter at den danske forhandler EG har opkøbt Oslo-firmaet Navipartner Bedrift as. Med opkøbet placerer EG sig som den største forhandler af Dynamics NAV-løsninger på det norske marked.

Navipartner Bedrift er specialiseret i løsninger til handel, produktion, service og logistik - områder, hvor også EG satser stærkt. Den norske forhandler voksede i fjor med godt 30 procent og har en omsætning på 28 millioner norske kroner.

Samtidig har EG-koncernen offentliggjort sit regnskab for 2012, som viser en vækst i omsætningen på knap 13 procent til i alt 1,5 milliarder kroner og et resultat før afskrivninger på 141 millioner kroner. Det er en forbedring på syv procent.

EG har de seneste tre år købt voldsomt op i både Danmark Norge og Sverige med opkøbet af Thy Data i 2011, som det mest markante træk. EG har derudover løbende opkøbt mindre lækkerbidskener på de tre markeder. Så sent som i februar købte EG den svenske forhandler Unitail AB, og med den seneste overtagelse af Navipartner Bedrift runder EG sit 13. opkøb på tre år.

Ifølge administrerende direktør Leif Vestergaard er det fortsat kombinationen af volumen og specialisering i brancheløsninger, der er nøglen til EG's ekspansion. Derfor vil det formentlig ikke vare længe, før han igen trækker checkhæftet op af lommen.

"Vi vil også fremadrettet købe op i det omfang, det understøtter vores forretningsmodel og giver mening i de markeder, vi henvender os til. Det vil fortrinsvis være i Norge og Sverige, men det betyder ikke, at vi ikke også vil købe op i Danmark," siger Leif Vestergaard, som derfor også lover fremgang i både omsætning og indtjening i 2013.

Lysten til flere opkøb stimuleres ifølge EG-direktøren også af Microsofts ønske om at få færre og større forhandlere på Dynamics-markedet.

"Microsoft er på udkig efter at få konsolideret deres kanal. Der er mange mindre og dygtige Dynamics-huse på vores markeder, men i takt med at produkterne bliver mere komplekse, kan det være svært at følge med, hvis man ikke har råd til de nødvendige investeringer," siger Leif Vestergaard.

Læs mere:
EG tordner af sted - og er sulten på flere opkøb
Dansk forhandler i stort svensk opkøb
Brancheløsninger er EG's guldmine
Direktør går fra EG til grisefarm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere