Som kun et ud af 12 firmaer i verden og det eneste i Norden har danske Dicentia fået "preferred vendor"-status hos Netflix.
Det vil med lidt mere danske ord sige, at Dicentia er blevet foretrukken leveringspartner.
Dicentia hjælper allerede producenter og tv-stationer med at konvertere deres indhold, så det kan bruges hos Netflix. Nu bliver Dicentia en fast del af fødekæden, fordi Netflix vil anbefale, at alle bruger Dicentia eller et af de andre 11 firmaer, hvis de vil aflevere levende billeder til Netflix.
Den opstrammede procedure kunne godt tyde på, at Netflix er utilfreds med kvaliteten af de film, som de i dag modtager fra producenterne.
Netflix: "Vi kan ikke bruge 30 procent af det vi modtager"
I en artikel på The Verge for en måned siden sagde Netflix' produktchef, Niel Hunt, at film og tv-serier ofte bliver afleveret i ubrugelig stand.
"Vi har en helt åndssvag afvisningsrate på 30 procent af det indhold, som vi modtager. Jeg kan ikke forestille mig en anden branche, hvor man kan overleve som leverandør, når tre ud af 10 leverancer ikke kan bruges," siger Niel Hunt.
Netflix oplever, at tv-stationer fremsender tv-serier, hvor tv-reklamerne slet ikke er fjernet. Men det er også typisk, at de forkerte episoder af serier modtages - eller at lyden mangler. Og så bliver der afleveret i mange forskellige komprimeringer. Det arbejde koster tid og penge.
I fremtiden skal det danske firma sørge for at stramme op på arbejdsgangene.
"Dicentia er den eneste digitale leveringspartner i Skandinavien, der opfylder de høje krav til vores Preferred Vendor-program," siger Chris Fetner, der er ansvarlig for kontakten med indholdsleverandører hos Netflix, i en pressemeddelelse.
Hos Dicentia mener direktør Kasper Holme Johannesen, at Netflix blandt andet har givet sin blåstempling på grund af Dicentias "MediaCloud", hvor rettighedshavere/indholdsleverandører kan uploade videoer og relevant metadata.
LÆS OGSÅ: