For omkring halvandet årti siden lå it-mastodonten Apple og rodede med globale markedsandele på operativsystemer helt nede på tre procent i et pc-marked, der var totalt domineret af Microsofts Windows-familie.
Faktisk var selskabet tæt på fallitens rand i 1997, hvor selskabets stifter og siden guru, Steve Jobs, kom "hjem" og overtog styringen med selskabet for første gang nogensinde.
Siden er der sket meget, hvor ikke mindst den mobile revolution og en række Apple-initiativer med blandt andet at lancere sine egne Apple Stores har rystet godt op i den herskende it-verdensorden.
I januar 2013 viste det sig så, at mere end hver fjerde computer eller mobiltelefon, der tilgår danske hjemmesider, har et lille æble-logo et sted på chassiset.
Mere specifikt bliver 14,5 procent af hjemmesiderne besøgt af en iOS-enhed som iPad eller iPhone, mens Mac OS X-maskiner står for godt 11 procent af besøgene.
Det viser den seneste statistik fra Foreningen af Danske Interaktive Medier.
Microsoft bløder markedsandele
De tilsvarende tal for januar 2012 lå på henholdsvis syv procent for iOS og knap 10 procent for Mac OS X-computere - svarende til, at mindre end hver femte enhed på danske hjemmesider var fra Apple for et år siden.
I januar 2011 var kun godt 10 procent af de besøgende på danske hjemmesider udstyret med et Apple-produkt.
Dengang for to år siden havde Microsoft en markedsandel på godt 88 procent.
I dag ligger Microsofts operativsystemer med en andel lige omkring 70 procent, hvor Windows 7 med en markedsandel på knap 50 procent er det klart mest populære styresystem, der besøger FDIM's medlemmer, som blandt andet inkluderer DR.dk, Krak.dk, TV2.dk og Ekstrabladet.dk.
Apple har således været den klart største årsag til Microsofts nedgang på 18 procentpoints på to år, hvorimod Googles Android-styresystem halter et godt stykke bagefter med en andel på lige godt 2,6 procent.