Orange: Første år med dansk driftsoverskud

Orange præsenterer i dag sit første driftsoverskud i Danmark nogensinde. Direktøren jubler, og analytiker vurderer, at det akutte pres på France Telecom for at sælge eller fusionere det danske datterselskab er taget af.

Orange har præsenteret sit første overskud i Danmark nogensinde, vel at mærke før af- og nedskrivninger, skat og renter, også kaldet EBITDA.

Med alle de poster trukket fra i regnskabet tjente Orange sidste år 357 millioner kroner i Danmark. Sammen med omsætningen på 1,9 milliarder kroner er det de eneste danske regnskabstal, som selskabet offentliggør.

For Orange er der også tale om et vendepunkt. Mobilselskabet tabte sidste år 16 millioner kroner herhjemme før af- og nedskrivninger. Når alle poster var trukket fra, stod der stadig et dundrende underskud på 812 millioner kroner tilbage på bundlinien.

Det tyder på, at Orange også sidste år fik underskud i Danmark. Alligevel erklærer administrerende direktør Richard Moat sig "særdeles tilfreds". Han mener, at Orange har opfyldt sine mål, blandt andet ved at skære ned på omkostningerne og gennemføre en omfattende fyringsrunde.

- I dag har virksomheden den rette størrelse og sammensætning. Vi vil fortsætte vores vellykkede strategi også i 2004, og vores mål er en fortsat stærk og langsigtet position på det danske marked, fastslår direktøren.

Dermed forsøger han at ramme en pæl igennem spekulationerne om, at Orange vil sælge sit danske datterselskab. Dem nærede selskabets topchef, Solomon Trujillo, ellers selv, da han i juni sidste år fremlagde en ny strategi. Ifølge strategien ville Orange kun være på mobilmarkeder, hvor selskabet enten er størst eller næststørst - eller sidder på mindste 20 procent af markedet. Ingen af delene er tilfældet herhjemme.

Teleanalytiker Poul Jessen fra Danske Equities fremhæver, at driftsoverskuddet betyder, at Orange ikke længere brænder penge af i Danmark, hvis ikke investeringerne er større end de 357 millioner kroner. Dermed henviser han til, at de investeringer, som trækker bundlinien i minus, er betalt med kontanter for længe siden.

Derfor vurderer Poul Jessen, at driftsoverskuddet fjerner det akutte pres på Orange for at sælge sit danske datterselskab eller fusionere det med en af konkurrenterne.

Omvendt pointerer han, at hvis Orange skal forrente sin investering på mindst fire milliarder kroner i Danmark, vil det kræve et overskud på 400 millioner kroner om året, vel at mærke efter alle afskrivninger er taget, og renterne og skatten betalt.

- Så spørgsmålet er, om Orange mentalt har foretaget en nedskrivning af den danske investering og vil nøjes med at forrente den nedskrevne værdi, eller om den samlede investering skal forrentes, siger Poul Jessen.

Hvis Orange vil forsøge at få valuta for hele investeringen, er det helt nødvendigt at indgå i en dansk konsolidering, tilføjer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere