Google udsender hvert halve år sin Transparency Report, der fortæller om myndighedernes forsøg på at få udleveret data eller blokere indhold på nettet. Nu er Microsoft fulgt i kølvandet på Google med sin første Law Enforcement Requests Report. Den fortæller at Microsoft har modtaget 75.378 henvendelser fra myndigheder i 2012.
Det handler typisk om at få udleveret data om brugere af selskabets tjenester og produkter. Men kun i 2,2 pct. af sagerne har Microsoft udleveret indhold - det kan f.eks. være tekst fra e-mails eller billeder, der er gemt på firmaets servere.
I 84,2 pct. af sagerne har man typisk kun udleveret brugerens navn eller mail-adresse - men ikke indhold af kommunikationen.
De fleste henvendelser kom fra myndigheder i USA (11.073), Storbritannien (9.226) og Frankrig (8.603). Det anslås at omkring 135.000 brugerkonti har været berørt af de forskellige henvendelser.
I Danmark har Microsoft modtaget 128 henvendelser fra myndigheder i 2012. Det handlede om 191 brugerkonti, fortæller softwarefirmaet i rapporten.
I 17 af disse sager har Microsoft ikke været i stand til at udlevere data, fordi man ikke har fundet de pågældende oplysninger i systemerne. I de resterende 111 sager har Microsoft udleveret data om brugerne eller deres transaktioner, men det understreges, at der ikke er tale om indholdsdata.
Rapporten fortæller også, at der er modtaget næsten tre gange flere henvendelser i Sverige end i Danmark, og der er udleveret data i 293 svenske sager.
Microsoft fortæller ikke, hvilke konkrete tjenester de enkelte henvendelser drejer sig om, men det kan blandt andet være Hotmail, Outlook.com, Xbox Live, Bing og Skype.
Softwarefirmaet anslår selv, at det er mindre 0,02 pct. af de aktive brugere, der har været berørt af en henvendelse om dataudlevering i det sidste år.