Artikel top billede

Dig og din mobil: Sådan overlever I snestormen sammen

Meteorologerne er tæt på at udråbe de kommende dage til dommedag. Vi er derfor klar med otte gode råd, som skal få dig og din smartphone sikkert gennem snestormens rasen.

Ifølge meteorologerne har vi netop nu udsigt til den værste snestorm i marts siden 2001. 

Dengang rendte vi rundt med Nokia 3310, hvor batteriet holdt i dagevis uden opladning, og telefonen var så solid, at den kunne bruges som sneskovl.

I dag er vi stedet bevæbnet med mobiler med store skærme - og ikke mindst forholdsvis begrænset batterilevetid.

Derfor kan mobilen risikere at dø, mens du venter på hjælp i vejkanten ved siden af din snestormsramte Opel Kadett.

Men ved at justere simple indstillinger på din telefon kan du nemt sørge for, at den holder sig i live, selv om snevejret i længere tid forhindrer den i at blive ladet op.

Og ja, de nedenstående trick virker naturligvis også i situationer, hvor verden ikke er klædt i hvidt, men telefonen alligevel er ved at være tømt for saft og kraft.

1. Skru ned for lyset i skærmen

Mange telefoner sørger automatisk for at tilpasse skærmens lysstyrke, hvilket kan være rigtig praktisk. Bare ikke når der skal spares på strømmen.

For at forlænge batteriets levetid kan du derfor vælge manuelt at skrue næsten helt ned for skærmens lysstyrke og lade den blive på det niveau.

2. Juster skærmens timeout

Når din telefon ikke har været brugt i nogle sekunder eller minutter, slukker skærmen automatisk. Du kan selv indstille tidsintervallet, og sørg for at det er meget lavt - få sekunder - hvis din telefonen er ved at være løbet tør for strøm.

Det er naturligvis også praktisk at slukke manuelt for skærmen, når du er færdig med at læse eksempelvis vejrinformation på nettet. På de fleste modeller foregår det ved at trykke en enkelt gang på power-knappen.

3. Sluk for Wi-Fi

Hvis du alligevel ikke er i nærheden af et trådløst netværk, er der ingen grund til at have Wi-Fi tændt på mobilen. Det æder bare strøm - så sluk. Og hvis du normalt har Bluetooth aktiveret, så slå også det fra.

4. Sluk for eller begræns meddelelser

Hvis du bruger iOS, skal dette gøres manuelt for hver app. Gå ind i Indstillinger > Meddelelser, hvor du trykker på hver app, du vil justere denne indstilling for.

Herefter slår du Meddelelsescenter-indstillingen Fra. Hvis du bruger Android, bør du slå synkronisering fra for tjenester, du ikke bruger. Det gør du ved at få ind i Indstillinger og vælge Konti. Her kan synkronisering slås til og fra, eksempelvis Twitter, SkyDrive og Gmail.

5. Træk stikket ud for unødvendige apps

Mobiler har det med at lade apps køre i baggrunden, indtil de tvinges til at lukke. Men mange apps bruger en del strøm, når de er åbne.

I iOS dobbelttrykker du på Hjem-knappen, indtil multitaskinglinjen kommer frem. Her holder du et ikon inde, indtil der dukker et X op. Tryk på dette X for at lukke app'en.

Windows Phone 8 har en smart batterisparefunktion, som sørger for, at apps for eksempel ikke åbner automatisk. Du vil stadig modtage sms og opkald, men derudover kører der kun de apps, du selv åbner, og desuden vil e-mail også kun blive synkroniseret manuelt.

På Android kan du vælge at gå ind i Indstillinger og vælge Programliste eller Apps (varierer fra telefon til telefon). Her vises alle programmer, som kører. Luk dem, du ikke bruger.

6. Sluk for GPS'en

Medmindre du bruger den, eksempelvis til at finde vej gennem snemasserne, kan du også slå GPS'en fra på mobilen.

7. Sluk for vibration

Hvis telefonen er indstillet til at vibrere, bruger den meget mere strøm, når den modtager et opkald eller en sms, end hvis den er indstillet til at afspille en ringetone. Slå derfor vibration fra.

8. Omgivelsernes indvirkning

Lad ikke din mobiltelefon blive for varm eller for kold. Apple anbefaler, at selskabets apparater holdes i en temperatur på mellem nul og 35 grader celsius, hvilket også for andre producenters produkter normalt anses som en sikker temperatur.

Så sørg derfor for, at du ikke render rundt med telefonen i hånden alt for længe ad gangen midt i snestormen - selv om du venter på et opkald. Gem den hellere i en lomme.

Vind et par touch-venlige handsker

Flere nyere mobiltelefon har i øvrigt allerede mulighed for at aktivere en strømsparetilstand som med et tryk slår flere af de ovennævnte funktioner fra.

Hvis du selv har et godt spareråd til mobilen eller andre gadgets, kan du blive den glade ejer af Glovely.

Det er et sæt handsker, som er designet til at virke med touchskærme.

Du kan derfor holde varmen, selv om du skal betjene din mobil eller tablet-pc udenfor, mens sne og kulde hærger.

Smid en kommentar og den bedste - udvalgt af redaktionen - vinder handskerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere