Nu er det tid til at vælge en ny pave, og det foregår traditionen tro i det Siktinske Kapel i Vatikanet, hvor 120 kardinaler fra hele verden samles til et konklave. Der er ingen kontakt mellem kardinalerne og omverdenen - og først når der kommer hvid røg ud af skorstenen, bliver kardinalerne sluppet fri igen.
Det er en tradition, som rækker mange hundrede år tilbage. Men pavevalget er alligevel anderledes denne gang. Vatikanet bruger nemlig den nyeste teknologi til at blokere for elektronisk kommunikation og forhindre aflytning af kardinalerne. Det Siktinske Kapel skal forvandles til en "død zone" for mobilsignaler.
Det gik galt under det sidste pavevalg i 2005, da tyske medier kunne rapportere, at landets egen kardinal Joseph Ratzinger var valgt som pave Benedict XVI endnu inden den officielle udmelding fra Vatikanet. Et pavevalg, som den tyske avis Bild senere udødeliggjorde med overskriften "Wir sind Papst" ("Vi er pave").
Vatikanet er stadig rystet efter den såkaldte "Vatileaks" skandale, hvor pavens egen butler havde kopieret og lækket dokumenter, som skulle afsløre korruption i kirken.
Det er ikke længere nok bare at låse dørene til Siktinske Kapel - ordet "konklave" betyder netop "med nøgle" på italiensk og stammer fra en latinsk betegnelse for et aflåst rum.
Ifølge Reuters har man installeret et falsk gulv i hallerne for at skjule elektroniske jammere, der skal blokere alle mobilsignaler. Desuden skal hele kapellet og gæstehuset gennemsøges med særlige scannere for at finde mikrofoner og andet aflytnings-udstyr.
Der er også metaldetektorer for alle ansatte, der skal bevæge sig ind og ud af området, og det trådløse netværk i Vatikanet er blevet deaktiveret.
Det er forbudt at bruge enhver form for teknologi til at optage eller overføre lyd, billeder eller tekst fra konklavet.
Den største fjende for Vatikanet kan være Twitter. Trods de strenge regler poster flere kardinaler stadig om forberedelserne til pavevalget. Den afgående pave har selv haft en Twitter-konto, som nu bliver lukket.
Vatikanet vil gøre alt for at forhindre, at budskabet "Habemus Papam" slipper ud på nettet for tidligt. Der er også mange penge på spil - hos mange net-bookmakere kan man spille om resultatet af pavevalget.