Artikel top billede

Her er den iskolde opskrift på, hvordan man snyder krypteringen i Android-telefoner.

Sådan snyder du krypteringen på Android-telefoner

Prop en krypteret Android-telefon i fryseren, skift batteriet og start den op igen. Sådan er det lykkedes for forskere på et tysk universitet at få adgang til telefonens krypterede data.

Tyske sikkerhedsforskere har fundet ud af, at man kan få adgang til krypteret indhold på en Android-telefon ved at komme den i dybfryseren.

Google introducerede, meget passende kan man vel sige, data-krypteringen i den Android-version, der er kendt under navnet Ice Cream Sandwich.

Gennem dybfryseren fik sikkerhedsfolkene fra det tyske Friedrich-Alexander universitet (FAU) adgang til eksempelvis kontaktlister, browser-historik og fotos på en krypteret mobil.

Metoden kalder de for FROST, der i denne sammenhæng står for Forensic Recovery Of Scrambled Telephones.

Skærmdump fra telefonfryse-manualen.

Koldstart

Ved at lægge telefonen i fryseren i en times tid, til den har en temperatur på minus ti grader, og herefter udskifte batteriet, er det muligt at starte telefonen i Recovery mode og hente informationer i telefonens hukommelse via tilpasset software, fortæller universitetsfolkene i en detaljeret billedguide.Uden om krypteringen.

Uden om krypteringen.

På universitetets hjemmeside har de lagt en kogebog, der trin for trin beskriver og viser, hvordan de har grebet tingene an. 

Forsøget er foretaget på en Samsung Galaxy Nexus, og det var primært de data, der var i telefonens hukommelse, som kunne afsløres.




IT-JOB

ALD Automotive Danmark A/S

Senior Software Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere