Artikel top billede

Tre ting der kan beskytte din Gmail-konto mod indbrud

Sådan minimerer du risikoen for indbrud i Gmail.

Danske Anne-Mette Jensen fik i denne måned slettet alt indhold i sin Gmail. Ukendte gerningsmænd havde held til at skaffe sig adgang og destruere alt. Muligvis uden at indholdet kan genskabes.

Men der er op til flere måder at forhindre, at man bliver udsat for det samme.

Google strammer hele tiden sikkerheden og giver redskaber til at forhindre indbrud.

For eksempel kan man tilmelde sig kontoovervågning og få et hurtigt overblik over, hvorfra der er logget ind på Gmail-kontoen.

Læg et ekstra lag sikkerhed på

Den største sikkerhed får man ved at bruge sin mobiltelefon til to-faktor-sikkerhed.

To-faktor-sikkerhed betyder, at man får tilsendt en sms med en engangskode, hvis man begynder at bruge Gmail på et nyt apparat eller en ny computer. På den måde vil det være væsentligt sværere for andre at skaffe sig adgang.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan man slår tofaktor-beskyttelse til og bruger det. Læs mere her: Sådan bliver din Gmail immun for angreb.

Skriv dit telefonnummer i din Google-profil

Skulle uheldet være ude, og du bliver lukket ude af din Gmail-konto, er det godt at have en "reservenøgle" liggende - hvis du for eksempel glemmer dit kodeord eller nogen ændrer det for dig.

Sørg derfor altid at have alternative emailadresser og gerne et telefonnummer indtastet hos Google. På den måde vil Google have meget lettere ved at identificere dig som den korrekte ejer af kontoen. Google kan også informere dig via sms, hvis der sker uregelmæssigheder omkring din konto.

Du kan selv redigere dine basale oplysninger hos Google.

Vælg sikre kodeord

Du kan i øvrigt bruge to-faktorsikkerhed andre steder på nettet. For eksempel hos Dropbox. Det har vi beskrevet her.

Læs også vores tidligere artikler om at vælge sikre kodeord, som du stadig er i stand til at huske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere