Læs også:
Magtfuld tele-direktør stopper i staten - har nye planer
Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid
Finn Petersen, der er vicedirektør ved Erhvervsstyrelsen, sætter sig nu på næstformandsposten i EU's Frekvenspolitikgruppe, RSPG (Radio Spectrum Policy Group).
Som næstformand i gruppen har Finn Petersen stor indflydelse på, hvilke frekvenser der skal benyttes i Danmark og resten af Europa i fremtiden.
"Som næstformand skal jeg først og fremmest være med til drive arbejdet fremad. Det er de enkelte landes repræsentanter, der former policy-rådene, men jeg kan selvfølgelig prioritere ting, som vi mener er væsentlige," fortæller Finn Petersen via en telefonforbindelse fra Ljubljana i Slovenien.
Og næstformandsposten bliver ikke sidste stop for Erhvervsstyrelsens vicedirektør. Planen er at sætte sig på formandsposten i efteråret 2014.
Formålet med RSPG er at rådgive EU-Kommissionen omkring frekvenspolitiske og frekvensmæssige forhold.
Her er ansvarsområderne
Som næstformand i gruppen får Finn Petersen rollen som strateg.
"Jeg er jo selvfølgelig med til at lægge den overordnede strategi, der handler om, hvad jeg sammen med formanden skal drøfte med kommissionen, som er sekretariat for gruppen," fortæller Finn Petersen og forsætter:
"Den rigtig store rolle kommer selvfølgelig, når formandsposten overdrages, hvor formanden har ansvaret for at tilrettelægge arbejdet og prioritere de indsatsområder, vi skal arbejde med. Formanden rolle er selvsagt også at skabe enighed om de forskellige forslag."
Overordnet er arbejdsområdet afgrænset til området indenfor EU, men Finn Petersen vil også få magt i et større sammenhæng.
"På verdensplan skal der afholdes radiokonference i 2015, ikke kun med EU-landene, men med deltagere fra hele verden, og den er ganske afgørende for hele udviklingen indenfor det mobile og trådløse område," siger Finn Petersen.
Han fremhæver samtidig, at Danmark faktisk allerede har haft en fremtrædende position i gruppen.
"Danmark har en frekvensstrategi, hvor vi selv har identificeret vores muligheder, og de fleste af disse frekvensbånd er direkte afspejlet i gruppens forslag til nye mobilfrekvenser i Europa. Danmark har derfor allerede væsentlig indflydelse på, hvad der arbejdes med," fortæller Finn Petersen.
Det er ikke første gang, at Danmark sidder på de helt tunge poster i RSPG. Ved oprettelsen i 2002 var det Jørgen Abild Andersen, der blev indsat som formand.
Læs også:
Magtfuld tele-direktør stopper i staten - har nye planer
Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid