Artikel top billede

Her er verdens dyreste apps

Det er ikke alle apps, der koster nogle få kroner. Nogle udviklere forlanger meget, meget mere.

Kan man sælge en app til flere tusinde kroner i Apples App Store? De fleste apps er gratis eller koster kun nogle få kroner, men Apple tillader, at prisen kan være op til 999,99 dollar eller omkring 5.700 kroner. Wall Street Journal har kigget nærmere på de omkring 30 apps, der bærer dette prisskilt.

Den normale forretningsmodel for apps er, at prisen bliver sat meget lavt, og udvikleren håber så på, at programmet bliver hentet af et meget stort antal brugere. Selv en app til 6 kroner kan blive en rigtig god forretning, hvis den bliver downloadet millioner af gange.

En anden model er at gøre sin app gratis og så tjene penge på at vise annoncer inde i app'en eller sælge ekstra indhold eller funktioner.

Mange kombinerer begge modeller, så man kan hente en gratis version med reklamer og en betalingspligtig annoncefri udgave.

Men der er også nogle udviklere, som sætter prisen meget højt og dermed satser på en meget lille gruppe af kunder.

Et af eksemplerne er "Reyburn Cyber Tuner", der henvender sig til klaverstemmere. Det er et meget lille marked - der er kun omkring 4.000 klaverstemmere i USA - og derfor har man valgt at sætte prisen til 999,99 dollar.

Det kan man gøre, fordi softwaren er helt essentiel for dem, der arbejder på dette felt.

En anden dyr app er "iVIP Black", der også har fået betegnelsen "millionær-app'en". Her skal brugerne ikke kun betale 999,99 dollar for app'en, men også bevise, at de har mere end 10 mio. kr. på bankbogen.

Så kan de til gengæld få særlige tilbud på butlere, privatfly, livvagter og alle de andre ting, som de superrige kan bruge til at forsøde tilværelsen.

Men iVIP eksperimenterer nu også med en billigere version af sin app og en gratis version, hvor man kan teste nogle af ydelserne. Selv superrige har åbenbart svært ved at bruge så mange penge på en app.

Så er der "BarMax", der skal hjælpe brugerne med at forberede sig til advokat-eksamen i USA. Denne app indeholder lektioner, hundredvis af spørgsmål ligesom dem, der bruges til den rigtige eksamen, og personlig rådgivning fra en ekspert.

Den samme udvikler sælger også billigere apps, som kun indeholder dele af den officielle eksamen.

En undersøgelse fra GigaOm viser, at næsten halvdelen af app-udviklerne er yngre end 30 år, og hele 95 pct. er mænd. Det er kun hver tiende udvikler, der tjener en halv million kroner eller mere om året på sin app-udvikling.

Her er en oversigt med 10 af de superdyre apps til iOS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sådan: Opgradér din printerløsning uden store investeringer