Artikel top billede

Skat har tidligere været tæt på Navision-salget

Skat, der nu kræver 5,8 milliarder kroner af Microsoft, har tidligere været tæt på Navision-opkøbet.

Det er netop kommet frem, at Skat kræver ikke mindre end 5,8 milliarder kroner af it-giganten Microsoft i kølvandet på Navision-opkøbet.

Imidlertid er det ikke første gang, at de danske skattemyndigheder har været tæt på giganthandlen i it-branchen.

For lige efter købet af Navision i 2002 gav de danske skattemyndigheder faktisk skattefrihed til aktionærerne i Navision.

Det fremgår blandt andet af Skats egen hjemmeside i en meddelelse fra november 2003.

"Told- og Skattestyrelsen har afgivet tilladelse til, at aktionærerne i Navision A/S skattefrit kan ombytte deres aktier med aktier i Microsoft Corporation."  

Styrelsen har "udfra de i sagen foreliggende omstændigheder fundet, at der kan gives tilladelse til succession på aktionærsiden".

Myndigheder fulgte købet tæt

Skattefriheden er i øvrigt også blevet omtalt i en artikel på Computerworld, hvor det fremgår, at købet dengang blev blåstemplet af konkurrencemyndigheder hele vejen rundt.

"De danske skattemyndigheder har godkendt, at der ikke skal betales skat ved ombytning til aktier," står der i artiklen fra dengang.

Computerworld har forsøgt at indhente en kommentar fra Skat, men her ønsker man ikke at udtale sig.

"Skat har desværre ikke mulighed for at udtale sig om konkrete virksomheder eller om spørgsmål, der opstår på baggrund af konkrete sager, under henvisning til vores ubetingede tavshedspligt," hedder det via presseafdelingen.

Det er ikke lykkes at fange en af stifterne af Navision, Preben Damgaard.

Den nuværende sag hos Skat drejer sig om at køberen, Microsoft, skulle have overført de danske rettigheder til Irland uden at betale den rette skat deraf, ifølge DR2.

Ekspert: Næppe kun Navision-handlen
De cirka 800 millioner kroner af beløbet på 5,8 milliarder kroner skulle være renter.

Dog skal det nævnes, at blandt andet de meget høje beløb har fået en revisor til undre sig over, hvorvidt sagen "kun" vedrører Navision-handlen.

"Det er umiddelbart så stort et beløb, at det næppe kun kan vedrøre købet og videresalget af Navision. Mit gæt er derfor, at sagen også må dreje sig om løbende skattebetaling," udtaler skatteeksperten John Bygholm, der er formand for skatteudvalget hos FSR (danske revisorer), til epn.dk.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne IT-udviklere til fremtidens skattevæsen

Netcompany A/S

Software Developer

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere