Det er netop kommet frem, at Skat kræver ikke mindre end 5,8 milliarder kroner af it-giganten Microsoft i kølvandet på Navision-opkøbet.
Imidlertid er det ikke første gang, at de danske skattemyndigheder har været tæt på giganthandlen i it-branchen.
For lige efter købet af Navision i 2002 gav de danske skattemyndigheder faktisk skattefrihed til aktionærerne i Navision.
Det fremgår blandt andet af Skats egen hjemmeside i en meddelelse fra november 2003.
"Told- og Skattestyrelsen har afgivet tilladelse til, at aktionærerne i Navision A/S skattefrit kan ombytte deres aktier med aktier i Microsoft Corporation."
Styrelsen har "udfra de i sagen foreliggende omstændigheder fundet, at der kan gives tilladelse til succession på aktionærsiden".
Myndigheder fulgte købet tæt
Skattefriheden er i øvrigt også blevet omtalt i en artikel på Computerworld, hvor det fremgår, at købet dengang blev blåstemplet af konkurrencemyndigheder hele vejen rundt.
"De danske skattemyndigheder har godkendt, at der ikke skal betales skat ved ombytning til aktier," står der i artiklen fra dengang.
Computerworld har forsøgt at indhente en kommentar fra Skat, men her ønsker man ikke at udtale sig.
"Skat har desværre ikke mulighed for at udtale sig om konkrete virksomheder eller om spørgsmål, der opstår på baggrund af konkrete sager, under henvisning til vores ubetingede tavshedspligt," hedder det via presseafdelingen.
Det er ikke lykkes at fange en af stifterne af Navision, Preben Damgaard.
Den nuværende sag hos Skat drejer sig om at køberen, Microsoft, skulle have overført de danske rettigheder til Irland uden at betale den rette skat deraf, ifølge DR2.
Ekspert: Næppe kun Navision-handlen
De cirka 800 millioner kroner af beløbet på 5,8 milliarder kroner skulle være renter.
Dog skal det nævnes, at blandt andet de meget høje beløb har fået en revisor til undre sig over, hvorvidt sagen "kun" vedrører Navision-handlen.
"Det er umiddelbart så stort et beløb, at det næppe kun kan vedrøre købet og videresalget af Navision. Mit gæt er derfor, at sagen også må dreje sig om løbende skattebetaling," udtaler skatteeksperten John Bygholm, der er formand for skatteudvalget hos FSR (danske revisorer), til epn.dk.