Artikel top billede

Nu kommer YouTube på dansk

Google har lanceret en dansk udgave af videotjenesten YouTube i dag.

Så har danskerne fået deres eget lille hjørne af den store videotjeneste YouTube, der er ejet af Google. Der er allerede 2,2 millioner unikke danske brugere om måneden hos tjenesten, og de kan fremover benytte en lokaliseret version på youtube.dk. Ifølge Google Danmark bliver YouTube dermed mere interessant for danske brugere.

"Dels kommer der mere originalt indhold i form af lokale danske mediekanaler på YouTube, dels kan almindelige danske brugere nu søge om at deltage i YouTubes partnerprogram og dermed få muligheden for, via annoncer, selv at tjene penge på det indhold de producerer til YouTube," siger Peter Friis, direktør for Google Danmark.

Det bliver nu lettere at finde og se dansk videoindhold. På forsiden af youtube.dk vises de mest populære danske videoer og dem, der stiger mest i popularitet.

Der er også indgået en række aftaler med partnere, der skal skabe originalt, dansksproget indhold til tjenesten. Det gælder blandt andet SF Film, der nu får sin egen kanal. Desuden har Bonnier og Københavns Universitet indgået partneraftaler med YouTube.

For at tjene penge på det indhold, man deler på YouTube, skal man være såkaldt YouTube-partner. Både virksomheder og almindelige brugere kan ansøge om at blive partner. YouTube-partnere kan bl.a. uploade videoer af en vilkårlig længde, designe deres egen YouTube-kanal og tjene penge på deres videoer ved at få vist annoncer eller ved at gøre det muligt at leje videoerne.

Derimod kan almindelige brugere kun uploade videoer, som er kortere end 15 minutter, og de kan ikke tjene penge på deres videoer.

Google fortæller, at der uploades 72 timers video på YouTube hver eneste minut. Hvis du vil se alt det indhold, der bliver lagt på tjenesten i løbet af et døgn, vil det tage mere end ti år af dit liv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere