Tidligere i denne uge kom det frem, at kinesiske hackere har haft næsten ubegrænset adgang til computere hos New York Times i fire måneder. Det er en pinlig sag for Symantec, der har leveret avisens antivirus-software.
De formodede kinesiske hackere har plantet 45 malware-programmer i avisens netværk i de sidste måneder, men kun et enkelt af disse programmer blev opdaget af antivirus-softwaren. Resten slap igennem uden at udløse alarm. De blev først opdaget i den efterfølgende efterforskning.
Nu har Symantec for første gang kommenteret sagen. Symantec forsvarer sig med, at New York Times kun har brugt en del af de sikkerheds-løsninger, som selskabet tilbyder.
Faktisk har Symantec udviklet teknologi, der forsøger at analysere, hvordan koden opfører sig i netværket - og dermed kan blokere avancerede angreb. Det er en del af selskabets komplette sikkerheds-pakke.
Men New York Times har kun anvendt antivirus-software fra Symantec, og det er altså ikke nok.
"Det er ikke tilstrækkelig blot at aktivere den signatur-baserede antivirus-komponent af vores sikkerheds-løsninger i en verden, der konstant forandrer sig med nye trusler og angreb. Antivirus software alene er ikke nok," lyder meldingen fra Symantec.
Samtidig har avisen Wall Street Journal indrømmet, at man også har været udsat for kinesiske angreb. Det ser ud til, at hackerne har forsøgt at udspionere journalister, som dækker Kina. Formålet kan være at finde frem til kilder i det kinesiske statsapparat, der har lækket informationer til pressen.
Flere andre medier og nyhedsbureauer som Reuters og Bloomberg er også ramt af hacker-angreb, der menes at stamme fra Kina, og FBI efterforsker nu sagen som en trussel mod den nationale sikkerhed.