Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

It-chef må tackle dårlig mobildækning med kreativ løsning

Dansk kommune er alvorligt plaget af store huller i mobil-dækningen, som tvinger it-chefen til en noget alternativ løsning. Se den her.

Læs også:
Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet

Medarbejderne i Billund Kommune har lommen fuld af simkort, når områdets borgere skal services.

"Vores medarbejderne kører rundt med to forskellige telefoner med simkort fra to udbydere, fordi vi er nødsaget til at skifte mellem flere forskellige operatører, for at være dækket ind," siger Anders Fihl, der er it-chef i Billund Kommune.

Ifølge it-chefen skyldes det, at dækningen i kommunen svinger fra område til område, og at det ikke er lykkedes dem at finde én operatør, der kan levere dækning, som sikre medarbejdere en brugbar data-forbindelse.

Det betyder, at medarbejderne har svært ved at sende data hjem til de bagvedliggende systemer, blandt andet registrering af medicinering på stedet, gennem mobil-data.

Ifølge kommunens Teknik & Miljøforvaltningen skal medarbejderne ikke se frem bedre mobildækning i nærmeste fremtid.

Kommunen holder nemlig opsættelse af mobil-master tilbage. Fordi Teknik & Miljøforvaltningen vil have udarbejdet en masteplan, og fordi kommunen samtidig ikke ønsker at fylde områdets landskab med høje master.

It-chef: Det er en utilfredsstillende arbejdsgang
Registreringen foregår direkte fra mobiltelefoner samt pc'ere med mobil-dongles. Hertil har it-chefen valgt at udstyre kommunens medarbejdere med flere forskellige simkort fra både TDC, Telenor og 3.

"Det er meget utilfredsstillende. Eksempelvis ældreplejen har det problem, at de i bund og grund ikke kan løse opgaven, hvis ikke medarbejderen kan komme i kontakt med systemerne," forklarer Anders Fihl.

Derfor er det et større problem for de kommunalt ansatte

Ifølge it-chefen at manglende dækning problematisk fordi medarbejderne arbejder med den såkaldte journalpligt, hvor det er påkrævet, at medarbejderne eksempelvis skal dokumentere medicinering af borgeren.

"De skal kunne forbinde til vores omsorgs-system uanset, hvor de er og på alle tidspunkter af døgnet. Det er faktisk det mest centrale system, vi har. Vi skal jo dokumentere, hvordan borgeren behandles," fortæller Anders Fihl og forsætter:

"Det et kernesystem, og det skal for det første køre, men vi skal også have adgang til det alle steder fra, det bliver mere og mere centralt for os. Alt foregår online i dag,"

Og det er ikke kun dataoverførslerne, der er ramt. Simple mobil-opkald er også en udfordring.

"Vi har også indført flere telefoner med forskellige simkort, fordi vi rent lavpraktisk også skal kunne foretage et opkald, for eksempelvis i forhold til akutte tilfælde af hjertestop," siger Anders Fihl.

Teknik og Miljø: Vi har ikke en plan endnu
Kommunens Teknik & Miljøforvaltningen fortæller Computerworld, at der ikke kommer til at ske noget på området lige foreløbigt

"Vi skal have udarbejdet en masteplan, men vi er ikke begyndt at udforme planen endnu." siger Ole B. Rasmussen, der er byplanlægger ved Billund Kommune.

Han fremhæver samtidig Haderslev Kommunes masteplaner, som et eksempel.

Men Teknik & Miljøforvaltningen ved ikke, hvornår en endelig plan kan være færdig, og fremhæver andre problemstillinger for kommunen.

"Ét er at få lukket hullerne. Men et andet hensyn er også, at vi ikke får 100 master til at stå derude og fylde landskabet op. Vi ønsker ikke at stoppe udviklingen, men vil blandt andet sikre, at de forskellige selskaber kommer på de samme master," mener Ole B. Rasmussen.

Hvorfor er det et problem, at have mange master i landskabet?

"Det er ikke kønt, hvis man kan se mobil-master lige gyldigt, hvor man kører hen i området,"

Så det handler om kosmetik?

"Ja, det handler om landskabsopfattelse." afslutter Ole B. Rasmussen.

Læs også:
Nul mobildækning: Dansk it-chef må bruge fastnet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere