Artikel top billede

Nordens tre top-CIO'er: Her er vores planer for 2013

Årets CIO i Danmark, Sverige og Norge fortæller hvad, der står øverst på deres agenda i 2013, og hvad de forventer af deres leverandører.

Læs også:
Her er årets vækstmuligheder for den dygtige it-chef

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Årets CIO i kongeriget og vores to nordiske nabolande har masser af planer for det kommende år. 

Her fortæller de hvad, der står øverst på deres arbejdsliste.

I Sverige er det den 45-årige Charlotte Svensson, der er it-chef for nyhedsmediet Dagens Nyheder, som bærer titlen som årets CIO.

"Listen over topprioriteter i 2013 ser således ud: Digital udvikling til den mobile platform, hvor vi satser på responser webdesign, big data i forbindelse med CRM og analyse, og så er det effektvisering," fortæller Charlotte Svensson på en Skype-linje fra Sverige. 

"Der er et skifte på vej i den måde, som folk læser vores nyheder på. I dag foregår det via mobile enheder," begrunder hun. 

"Det skifte betyder, at vi vil prioritere leverandører, som er vidende, og har et solidt kendskab til industrien i det kommende år.

Ud med bureaukratiet

Firmaet Yara er en verdensomspændende organisation, der udvikler produkter til landbruget, eksempelvis gødning.

It-chefen i den norske afdeling af firmaet hedder Bassim Haj, og han kan også glæde sig over udnævnelsen til årets CIO i 2012.

I hans it-afdeling handler det primært om at få samlet it-infrastrukturen.

"Vi har overtaget en række firmaer, hvilket betyder, at vi skal sammenlægge it-systemerne, så en topprioritet er organisationens integration," siger Bassim Haj.

"Desuden er vi i fuldt sving med et road-map i forbindelse med en opgradering af vores ERP-system, der skal give bedre processtyring og analysemuligheder."

Den norske CIO ser specielt store muligheder indenfor big data.

"Big data er smukt, og vi vil anvende tankegangen i vores nye ERP-system."

Bassim Haj har en meget praktisk tilgang til it, hvilket kommer til udtryk i hans vurdering af arbejdsbetingelserne i de norske it-afdelinger.

"Leverandørerne skal tage sig sammen. Både brugere og kunder er i dag smarte, og derfor skal der være større fokus på innovation. Udviklingen skal også ske med en udbredelse af samarbejdet mellem forskellige firmaers it-afdelinger, og så skal der skæres ned på bureaukrati og lovstof, der virkelig er show stoppere. 

"Der er en politisk tendens til, at den venstre hånd ikke ved, hvad den højre hånd laver," siger Bassim Haj.

En rigtig it-partner

Saxo Banks it-direktør, Mikael Munck, vandt som bekendt den danske udgave af årets CIO.

Han har en meget forretningsorienteret tilgang til it. I hans verden findes kun forretningsprojekter, der er understøttet af it.

"Hos os kommer det i 2013 til at handle om effektivisering fra udviklingen til produktion af software og om innovation. Vi befinder os i et marked, der ændrer sig hurtigt, og vi blev eksempelvis fanget lidt på hælene da mobilty-udviklingen for alvor satte i gang for et par år siden. Det gør vi ikke igen," siger chefen for Saxo Bank, som er halvt bank, halvt it-selskab.

Mikael Munck vælger sine leverandører ud fra et helt fast princip.

"Fleksibilitet er et krav til vores leverandører. Vi er meget agile og skifter ofte prioritet, hvilket naturligvis skal understøttes," siger han og fortsætter:

"Samtidig skal der være et reelt partnerskab mellem en leverandør og os. Vi ser det som en fuld integration, der ikke kun handler om forretningssiden."

Læs også:
Her er årets vækstmuligheder for den dygtige it-chef

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere