Udenrigsministeriet er gået i udbud i forbindelse med anskaffelsen af et nyt ESDH-system, som skal bruges af dets 2.000 ansatte i Danmark og rundt om i resten af verden.
Det fremgår af en meddedelse på udbudsdatabasen TED.
Her fremgår det også, at den forventede pris kan blive helt op til 44 millioner kroner.
"Udenrigsministeriet udbyder anskaffelse, implementering, vedligehold og videreudvikling/løbende tilpasning af ESDH-system til ca. 2 000 unikke brugere hos den samlede Udenrigstjeneste bestående af en hjemmetjeneste og en udetjeneste i form af repræsentationer," hedder det.
Systemet skal understøtte eksempelvis skanning, journalisering, registrering og versionsstyring.
Leverancen omfatter scanningsudstyr og tilhørende programmel til den centrale skanning, oplyses det.
Foregår på ministeriets matrikel
ESDH-systemet skal driftsafvikles i Udenrigsministeriets egen it-afdeling, oplyses det, ligesom ministeriets it-arkitektur er baseret på produkter fra Microsoft.
"ESDH-systemet skal udrulles til hele Udenrigstjenesten via Udenrigsministeriets eget globale netværk med varierende styrke/båndbredde rundt om i verden," hedder det videre.
Alle leverandørens ydelser skal leveres på ministeriets hovedadresse på Asiatisk Plads i København.
For Udenrigsministeriet har "høje krav til sikkerhedsniveau for adgang til systemer og data".
Fra ministeriets hovedadresse
"Som følge heraf skal alt arbejde på systemet og systemets data ske fysisk fra ministeriets hovedadresse," skriver Udenrigsministeriets folk i materialet.
Systemet forventes at skulle gå i drift i Danmark i begyndelsen af 2014, mens udetjenesten løbende vil blive tilsluttet systemet over de næste seks måneder.
I øvrigt har Udenrigsministeriet ved en tidligere lejlighed fortalt Computerworld lidt om dets måde at opbygge sikkerheden.
Det kan du læse om på næste side.
Sådan er sikkerheden skruet sammen
I anden sammenhæng kontaktede Computerworld i december 2012 Udenrigsministeriet for at spørge til, hvordan økonomien omkring it-sikkerheden på de danske diplomatiske repræsentationer havde udviklet sig over tid.
Hertil forklarede kontorchef Jess Pilegaard fra it-kontoret:
"De danske repræsentationer er forbundet med hinanden og Udenrigsministeriet i København gennem et fælles it-netværk, som er krypteret, og som overvåges døgnet rundt," forklarer han.
Samtidig er der klare interne regler for brugen af dette netværk, og alle medarbejdere får en grundlæggende indføring i brugen af det krypterede netværk.
Ikke et beløb til it-sikkerhed
"Hensynet til informationssikkerheden er en integreret del af Udenrigsministeriets it-netværk, og det er derfor ikke meningsfuldt at specificere et beløb, der afspejler omkostningerne forbundet med it-sikkerhed på repræsentationerne," oplyser kontorchefen.
Det globale WAN-netværk er både den centrale kommunikationsvej og det væsentligste grundlag for beskyttelsen af de oplysninger Udenrigsministeriet arbejder med, forklarer han videre.
Udenrigsministeriet tilrettelægger sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med de nationale sikkerhedsmyndigheder i Danmark og indgår tillige i et tæt samarbejde med de internationale organisationer, som regelmæssigt deler klassificerede oplysninger med Danmark, slutter han.