Artikel top billede

YouTube laver dansk aftale - penge på vej til musikere

Nu vil YouTube betale for at afspille dansk musik.

En stor aftale mellem Koda og YouTube er tæt på at blive skrevet under.

Det kan betyde, at danske musikere får betaling for de mange tusinde afspilninger af musik, som YouTube står for.

Koda har tidligere peget på YouTube som den største musiktjeneste i Danmark, der ikke kompenserer komponister og sangskrivere for brug af musikken. Derfor er det en skelsættende aftale, der er under opsejling, skriver Koda i en pressemeddelelse.

Aftalen er ikke endelig forhandlet på plads, men der skulle være enighed om de overordnede principper, og Koda regner med, at en licensaftale kan træde i kraft til februar, hvor der kommer en dansk udgave af YouTube.

"Vi har ikke den endelige aftale helt på plads, men vi er glade for, at vi er nået til enighed med Google om de overordnede principper. Ikke mindst de økonomiske. Vi arbejder videre med de tekniske udfordringer i forhold til, hvordan indtægterne fra YouTube præcist skal fordeles," skriver kommunikationschef i Koda Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Fra promovering til penge

YouTube er kendt som en promoveringskanal for musikere, men de senere år har rettighedsorganisationer forsøgt at få Google til at erkende, at der også bør afregnes for afspilningerne. I Tyskland og England har det betydet, at musikvideoer er blevet taget af YouTube på grund af uenigheden.

"Vi synes, YouTube er en god ting for dansk musikliv. Vi er glade for, at vi er så tæt på en løsning, for dermed sikrer vi nu en indtjening til de danske kunstnere. Vi står på mål for, at dem, der har skrevet musikken, også får penge for det," siger kommunikationschefen.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Contract Managers til kontrakt- og leverandørstyring

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere