Fyringer efter nedgang i Ravenholm

Ny licenspolitik fra Microsoft og markedets generelle nedtur tærede på omsætningen hos softwaredistributøren Ravenholms selskaber. Konsekvensen fik cirka 30 ansatte at mærke, da koncernen blev gået efter med tættekam. De mistede nemlig deres arbejde.

En række ansatte røg ud, da softwaredistributøren Ravenholm i sit seneste regnskabsår fyrede i kølvandet på dårligere tider for it-koncernen.

I dag arbejder der cirka 130 i firmaet, hvilket er i omegnen af 30 færre, end da selskabet tog hul på sit seneste hele regnskabsår i oktober 2002.

Ravenholm, der har datterselskaber i de skandinaviske lande, Schweiz og USA, har sagt farvel til ansatte på alle markederne. Men værst gik det dog ud over Norge og Danmark.

Vente på bedre tider

- Sidste år var et dårligt år, og man kan ikke gøre så meget andet end at spare på omkostningerne og vente på bedre tider. Så vi blev nødt til at tilpasse os til markedet, siger administrerende direktør og ejer, Søren Rasmussen.

Fyringerne kom efter en tid, hvor markedet generelt ikke ville, som Ravenholm kunne ønske.

Ifølge Søren Rasmussen var der problemer i alle de skandinaviske lande, hvor mange virksomheder mistede lysten til at investere i nye projekter. Især Norge tog sig en alvorlig nedtur.

Ravenholm Holding A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning462,7567,2
Resultat af primær drift (EBIT)9,319,5
Resultat før skat -3,57,1
Resultat-5,05,7
Egenkapital0,96,3
Antal ansatte150143
Samtidig sled ændringer i Microsofts licenspolitik på omsætningen i Ravenholm-selskaberne, da de nu kun kan føre provision fra salget af Microsofts produkter ind i regnskaberne.

Gik efter med tættekam

I alt faldt omsætningen med mere end 100 millioner kroner til 463 millioner, og Ravenholm-koncernen endte med et tab på bundlinjen på fem millioner kroner.

- Vi kørte alt igennem med tættekam. Men når man ryger ind i en bølgedal som sidste år, kan man jo ikke bare fjerne omkostningerne fra den ene dag til den anden dag. De forsvinder ikke før året efter, siger Søren Rasmussen.

Han tror dog nu på bedre tider i markedet og ser udsigt til det, han kalder "et pænt overskud" i indeværende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere