Det handler om samarbejde i stedet for at slå hinanden oven i hovedet.
"Scrum handler om at levere værdi til kunden på alle tænkelige tidspunkter i stedet for at sætte sig ned og skrive en lang forkromet kontrakt, som man kan stå og slå hinanden oven i hovedet med, når det går galt," slår Ole Rich Henningesen med det samme fast.
Han er it-konsulent med iværksætter-gen og samtidig certificeret Scrum-trainer.
Scrum har været en fast del af værktøjskassen i de seneste syv år, han har arbejdet med it-udvikling.
En central del af det agile univers
Scrum er den mest populære udviklingsmetode indenfor det agile værksted.
Den blev skabt i begyndelsen af 1990'erne i den erkendelse, at it-udvikling er en kompliceret og uforudsigelig proces.
I det agile univers er det netop ikke nogen lige vej mod en veldefineret målstreg.
"I Scrum arbejder vi i sprints - små iterationer. Frameworket fokuserer ikke kun på målet, men i høj grad også på vejen derhen," siger han.
I Scrum tager et sprint mellem to til fire uger.
Og et sprint skal gerne afstedkomme potentielt produktionsfærdigt software - det er det man stiler efter til hver en tid, forklarer Ole Rich Henningsen.
En af grundene til at Scrum er så populært skal måske findes i frameworket. Den er nemlig overordentlig let at sætte sig ind i.
Du kan hurtigt google dig til en kort guide eller video og vupti, så kender du frameworket.
Mange forstår ikke det grundlæggende
Men her bør du lige stoppe op en gang - der er mange, der ikke har forstået det grundlæggende.
"Jeg ser mange virksomheder, som slet ikke har forstået budskabet i Scrum. Enten fravælger de noget i frameworket eller også forstår de ikke de grundlæggende principper omkring gennemsigtighed, inspektion og tilpasning. Det går ikke," siger han og fortsætter:
"Det lyder måske som en kliche. Men selvom Scrum er meget let at gå til, får du altså først virkelig værdi ud af frameworket, når du har forstået kernen i den," siger Ole Rich Henningsen.
Sådan rammer du 'the sweet spot'
Han mener at det typisk kræver mange års erfaring med Scrum, før man virkelig forstår at udnytte frameworket til fulde.
Helt konkret sker det magiske først, når du aktivt begynder at håndtere de udfordringer, som Scrum frameworket udstiller.
"Humlen er, at Scrum frameworket egentlig bare udstiller de problemer, et projekt måtte have. Det vil sige, hvis du har problemer med at levere til tiden, har samarbejds- eller estimat vanskeligheder eller andet, udstiller metoden det," pointerer han og fortsætter hurtigt videre:
"Scrum tager altså ikke stilling til, hvordan du skal tage hånd om udfordringerne, det skal du selv klare. Og det er lige her, hvor man kan ramme 'the sweet spot'.