Artikel top billede

Sådan hjælper PET lokale politifolk med it-opgaver

PET's særlige it-specialister hjælper lokale politifolk med blandt andet avancerede it-overvågningsopgaver. Men hvordan og hvor meget vil myndigheden ikke oplyse.

Videoovervågning, sporing og aflytning, hvis gennemførelsen af indgrebet er af en særlig van­skelig karakter eller skal ske under benyttelse af særligt udstyr.

I disse tilfælde hjælper PET-folk de lokale politifolk, fremgår det af PET´s hjemmeside.

Den enkelte politikreds har ansvaret for den strafferetlige efterforskning, herunder for at spørgsmålet om lovligheden, ligesom politikredsen har ansvaret for gen­nemgangen og opbevaringen af de indhentede oplysninger.

Imidlertid er det hemmeligt for offentligheden i hvor stor grad Politiets Efterretningstjenestes særlige enhed ved navn Teknisk Center har hjulpet lokale politikredse rundt omkring i Danmark med avanceret overvågning.

Det fremgår af et svar fra PET på en aktindsigt, som Computerworld har begæret.

PET´s it-kapacitet må ikke komme frem

Ifølge svaret fra PET afviser myndigheden at oplyse i hvor mange tilfælde specialisterne fra Teknisk Center har ydet bistand til overvågning.

PET har afvist at oplyse antallet af sagerne "fordi oplysningerne kan give en vis indsigt i efterretningstjenestens kapaciteter samt i omfanget af de opgaver, som efterretningstjenesten varetager."

PET afslører dog, at Teknisk Center i Politiets Efterretningstjeneste "i et vist omfang yder operativ bistand til politikredsene."

Tjenesten henviser til årsberetningen for 2008 til 2010, hvor det ifølge myndigheden fremgår, "at bistanden til politikredsene for henholdsvis Aktionsstyrken, Observationsstyrken og Teknisk Center i 2009 og 2010 samlet udgjorde henholdsvis 39 procent og 43 procent af det samlede antal opgaver, som de nævnte enheder udførte."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere