Artikel top billede

Dansker i spidsen for Europas nye internetpoliti

Dansker skal stå i spidsen for EU's bestræbelser på at bekæmpe internet-kriminalitet. Læs her, hvilke områder danskeren prioriterer i sin nye chef-rolle for EU's Cybercrime Centre.

Fredag slår EU's politienhed Europol med adresse i den hollandske by Haag dørene op for en helt ny afdeling med navnet European Cybercrime Centre.

Danske Troels Ørting Jørgensen, der tidligere har siddet som blandt andet chefkriminalinspektør hos Politiet Efterretningstjeneste, kommer til at sidde i spidsen for det nyåbnede center med 30 folk, der skal bekæmpe internetkriminelle i EU.

Ved oprettelsen af centret sidste år skrev Europol i en pressemeddelelse, at formålet med det europæiske cybercrimecenter (EC3) var at understøtte politiaktioner mod cyberkriminelle og promovere løsninger på EU-niveau. 

Mere konkret siger EU-kommissær for indre anliggender, svenske Cecilia Malmström til Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden, at enheden skal rette øjnene mod bedrageri på nettet, angreb på vital netværksinfrastrukturer og bekæmpelse af børnepornografi som sine vigtigste slagmarker.

Sådan griber danskeren fat

Troels Ørting Jørgensen får godt 50 millioner kroner at rutte med i det nyåbnede center under Europol, det europæiske internetpoliti skal rykke ud mod den stigende mængde af internetkriminalitet, der florerer på det europæiske kontinent.

Computer Sweden, skriver, at for bare to måneder siden havde enheden intet budget, og der er ingen sikkerhed for fremtidige budgetter.

Troels Ørting Jørgensen har fortalt Computer Sweden, at han ser 2013 som et startår, mens enheden i 2014 for alvor vil være klar til at håndhæve lov og orden på det europæiske internet.

Den første opgave i den tidligere PET-chefs optik er ifølge Computer Sweden, at European Cybercrime Centre først og fremmest skal identificere de største it-trusler i EU og samtidig få de forskellige europæiske politienheder til at udveksle oplysninger mere effektivt.

Dertil vil Troels Ørting Jørgensen også arbejde mod at skabe mere uddannelse, forskning i internetsikkerhed og samarbejde med det private erhvervsliv for at dæmme op for internetkriminaliteten.

Du kan læse mere om det europæiske Cybercrime Centre på EU's hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere