Artikel top billede

Mikkel Hemmingsen, regionsdirektør i Region Syddansk.

Direktør må sige farvel til CIO: Vi har valgt ikke at være lønførende

Fire ud af fem regionale it-direktører er smuttet. Men der er masser af gode kandidater på markedet på trods af manglende topløn, mener regionsdirektør.

Læs også:
Top-CIO: Derfor droppede jeg jobbet

Masseflugt fra regioner: Top-CIO'er siger op på stribe

Kloge it-folk søges: Danske Regioner på jagt efter it-direktører

It-virksomheder hos Region Syddanmark eller i de fire andre regioner i landet er et sted, hvor it-direktører får muligheden får at bevise deres værd.

Det mener Mikkel Hemmingsen, der er regionsdirektør i Region Syddanmark.

Regionen er den fjerde i rækken af regioner, som i løbet af det sidste års tid har måttet vinke farvel til en it-direktør.   

"Det er et sted, hvor du får muligheden for at bevise dit værd. Og nogen kan ikke holde til det og søger videre af dén grund, men andre, som kan klare det, bliver så forsøgt rekrutteret til andre stillinger," siger han til Computerworld.

"Vi har jo så valgt ikke at være lønførende. Og det gør, at når der kommer nogen, både statslige, men også private virksomheder, så kan de give vores medarbejdere en højere løn, end vi giver dem," siger Mikkel Hemmingsen.

Han fortæller, at Region Syddanmark har valgt at acceptere dette som en del af vilkårene.

"Jeg mener faktisk, at der næppe er nogen it-opgave,r som er mere komplekse end det, vi ser på sundhedsområdet. Alligevel har vi valgt ikke at være lønførende, hverken på sundheds-it eller andre områder. Det er et valg, som jeg har truffet," siger han.

Fik en del gode tilbud

Regionsdirektøren fortæller, at den netop afgående it-direktør fra regionen, Jan Topp Rasmussen, fik en del gode tilbud hen ad vejen, og at han kun ønsker Jan Topp Rasmussen held og lykke videre fremad.

"Men det er da ærgerligt, og jeg synes også, at det er lidt for hurtigt, hvis jeg nu skal være helt ærlig," siger regionsdirektøren.

Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen fortæller, at han nu skal finde en ny it-direktør.

Og heldigvis er da masser af kvalificerede kandidater på markedet, også til den løn som Region Syddanmark kan give.

Det mener han på baggrund af den dialog, han allerede har haft.

Hvor meget Regionen kan give i løn, vil han ikke fortælle Computerworld, før han er blevet enig med den kommende afløser for Jan Topp Rasmussen.

Regionen slog i mandags stillingen op, i første omgang ved en fejl som akutjob, og her fremgår det, at ansøgningsfristen er den 20. januar.

Tre ud af de fem it-direktører, som har forladt regionerne inden for det sidste års tid har fået nyt topjob i en statslig myndighed, som har foretaget strukturelle ændringer i ledelsen, som giver it-direktørerne bedre medbestemmelse på økonomien og strategisk indflydelse.

Det gælder eksempelvis Michael S. Hansen, der i sommers skiftede til Politiet og Jan Topp Rasmussen, der altså nu forlader Region Syddanmark til fordel for Skat.

Har nok indflydelse

"Vi har splittet it-drift og it-udvikling op, sådan at it-udvikling ligger som en integreret del af vores forretning," siger Mikkel Hemmingsen fra Region Syddanmark.

Dermed har it-direktøren ansvaret for hele driften, infrastrukturen og alle regionens administrative funktioner. Og dermed har it-direktøren nok indflydelse, mener regionsdirektøren.

"Det vil jeg da sige. It-direktørens opgave er jo hele tiden at sørge for, at vi har den nødvendige infrastruktur, administrative platform og en sikker driftsafvikling. Det er enormt vigtigt, for at kunne levere de services, vi gerne vil."

"I det område har it-direktøren, synes jeg, meget, meget stor handlefrihed, men også ansvar for at løfte opgaven. Og det kræver jo, at man er i stand til at forudse behovet for video, ip-telefoni, én adgang til systemerne og så videre. Og her sætter vi ikke nogen begrænsninger. Tværtimod forventer vi, at man som it-direktør kan forudse, hvad der vil ske om et, to eller tre år," siger Mikkel Hemmingsen.

Han fortæller, at regionen indtil videre ikke har stoppet nødvendige investeringer, som er opstået på baggrund af sådanne forudsigelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere