Artikel top billede

Gratis it-tjek af din virksomhed: Er du helt ajour?

Du kan risikere at gå glip af gyldne it-muligheder, hvis du ikke er klar til. Få fem gode råd til, hvordan du undgår det.

Læs også:

Har vi overhovedet brug for it-afdelingen længere?

Her er de mest innovative it-firmaer i verden

Er din virksomhed gået i stå?
Eller føler du, at virksomheden går glip af store it-trends som brugen af sociale medier eller digitalisering af grundlæggende arbejdsgange og produktionsflow?

Så få et gratis innovationstjek på det offentliges regning.

Sådan lyder rådet fra projektchef Lars Mattson fra innovationsnetværket iKraft, der er støttet af Region Midtjylland i samarbejde med kommuner i regionen og drevet af de tre østjyske it-organisationer Alexandra Instituttet, Innovation Lab og it-forum Midtjylland.

1.500 har fået hjælp

Lars Mattson fortæller, at der i de seneste tre år på landsplan har været i kontakt med 6.000 danske virksomheder med op til 250 medarbejdere, hvoraf 1.500 har haft besøg af en innovations-agent.

Agenterne kommer fra såkaldte GTS'er (godkendte teknologiske institutter), der blandt andet inkluderer Alexandra Instituttet, og Teknologisk Institut.

Efter en indledende screening af din virksomheds behov, får du besøg i en time eller to af en af landets op mod 40 innovationsagenter.

Agenten går derefter hjem og skriver en handlingsplan med konkrete anbefalinger til, hvordan du kommer videre med at få fat de i livsgivende digitale trends.

"GTS'erne tager et holistisk syn på virksomhedens udfordringer, opridser de relevante problemstillinger og ikke mindst hjælper med vejledningen til, hvem man skal have fat i for at komme videre," forklarer Lars Mattson om processen.

"Virksomheder, der efterspørger en innovations-agent, er typisk etablerede firmaer, som trænger til noget nyt input. Og man kan sige, at alt, hvad de risikerer at miste er de to timer, som det indledende møde varer," fortsætter han.

Mange er lukkede

Hele ideen med at få hjælp til at styrke innovationen i virksomheden er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation, der aflønner GTS'erne alt efter, hvor meget de rådgiver.

Innovationsnetværket iKraft fra Region Midtjylland har igennem de seneste fem år hjulpet hundredevis af midtjyske virksomheder med at udvikle og implementere it- og teknologiprodukter.

I den forbindelse har Lars Mattson samlet fem råd til de mindre og mellemstore virksomheder, der har taget imod hjælpen og kommet videre i deres proces med at dyrke den sunde bundlinje.

"iKraft arbejder udelukkende med virksomheder i Region Midtjylland, men vores råd er landsdækkende, ligesom ordningen med at få innovations-agenter også er landsdækkende," forklarer Lars Mattson.

Ikke alle er dog lige åbne, når innovations-agenterne rykker ud med deres velmenende anbefalinger, fortæller Lars Mattson.

"Når 'fatter' i form af virksomhedsstifteren først har fået ideen, så er der en tilbøjelighed til, at han er bange for at dele den med andre og blive kigget over skulderen. Men en samtale med en agent er naturligvis fortrolig," forsikrer Lars Mattson.

Han har ud fra iKrafts arbejde med hundredevis af virksomheder fem råd til, hvordan små og mellemstore virksomheder plejer deres innovationskraft.

De fem råd kan du læse ude til højre for den artikel.

Læs også:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere