Brud i standard for fremtidens globale mobiltelefoner

Mobiltelefoner og terminaler fra japanske NTT DoCoMos tredje generations mobiltelefonsystem, kommer ikke til at fungere i Europa med den teknik, firmaet aktuelt anvender. Det sker på trods af, der er internationale standarder for det.

Indhold

Japanske NTT DoCoMo har valgt egen teknologi til tredje generations (3G) mobiltelefoner, og det giver konflikt med den globale standard for ensartede mobiltelefon-systemer.

Trods et stort arbejde for at standardisere verdens mobiltelefoner, ser det ud til at der kommer to forskellige WCDMA-systemer til transmissionen af data og samtaler. Og de kan ikke anvendes sammen. Det skriver det svenske blad ElektronikTidningen. WCDMA er transmissionteknologi til tredje generations mobiltelefoner, som der bliver arbejdet på verden over. Mens amerikanerne i diskussionen om den globale standard foretrak en anden version kaldet CDMA2000 til den tredje generations mobiltelefoner, var Europa og Japan nogenlunde enige om Wideband-CDMA.

Men nu kommer der i praksis to forskellige WCDMA-systemer på markedet, hvor den ene følger den internationale standard, som organisationen 3GPP udarbejder, og den anden er en version fra NTT Docomo.

Japanske NTT Docomo har succes med deres eget i-mode system for informationsservices over mobiltelefoner, og de ligger i førerfeltet i kapløbet om at etablere et 3G mobiltelefonsystem. Det skyldes de har udviklet deres egen teknologi. Istedet for at vente på, at den globale standard bliver endelig afsluttet og taget i anvendelse, bruger de deres egne løsninger. Den teknologi følger ikke den internationale standard, der er blevet forsinket. En repræsentant fra Telia udtaler, at det kan blive meget dyrt at opgradere NTT DoCoMo's tredje generations produkter, så de kan tale sammen med standardsystemet.

Konflikten mellem netværksløsningerne opdeler markedet, det giver problemer med overførelse af kommunikation på tværs af systemer, og brugerne kan ikke anvende samme mobiltelefonapparater de forskellige steder. NTT DoCoMos mobiltelefon produkter kommer ikke til at fungere i Europa. Svenske Telia starter norsk 3G-mobiltelefoni sidst på året og et 3G-netværk i Finland i januar 2002. De følger standarden, så NTT DoCoMo's apparater kan ikke bruges her.

Ericsson er verdens største televirksomhed med omsætning på 31,7 milliarder dollar, efterfulgt af Nortel og Nokia. Ericsson leverer også WDCMA-udstyr til Japan. De leverer en type produkter, som går til NTT DoCoMo bygget med en kombination af WCDMA og japanernes mobiltelefonsystem PDC. Samtidig leverer de produkter, som følger de internationale WCDMA-standarder. NTT DoCoMo har planer om at opgradere deres net til international standard, når den tages i drift. Men ElektronikTidningen stiller spørgsmålet, hvorvidt NTT DoCoMo vil sende store mængder mobiltelefoner ud på markedet, som ikke følger den globale standard.

Det første tredje generations UMTS-net der sættes i drift i verden ser ud til at blive det, der er under etablering på Isle of Man, England. Det etableres af et datterselskab af det engelske BT, som dermed overhaler Japan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere