Læs også:
It-koks får region til at suspendere medicin-system
It-bøvl bringer tidligere sygehus-patienters liv i fare
Kaos omkring medicinering af danske patienter hersker stadig i den danske sundhedsverden.
Det it-system, Fælles Medicinkort, der skal sørge for at tingene fungerer korrekt, er nemlig forsinket.
Det er fem år siden, it-systemet blev skubbet i gang, og det skulle stå klar sidste år. Men det bliver tidligst om et år, at det 200 millioner kroner store projekt bliver køreklar.
Det skriver Politiken.
Det giver mange fejl
Lars Engberg, der er formand for Danske Patienter peger på, at 60 procent af alle klager i sundhedssystemer handler om fejlmedicinering.
"Hundredtusindvis af danskere får mere end seks forskellige medikamenter på samme tid, og det er dem, der har allermest brug for bedre styr på medicinen i et sundhedssystem, som er præget af, at praktiserende læger, sygeplejersker og overlæger ikke har tid til at kontakte alle mulige andre for at få overblik over patientens medicin. Og så stiger risikoen for fejl," siger han til Politiken.
Virker i dele af landet
Medicinsstemet er i drift i dele af landet, men det er altså langt fra alle regioner, der er med i ordningen endnu.
I Region Hovedstaden er ingen sygehuse med i ordningen, og i Syddanmark er det kun et ud af fem sygehuse, der anvender Fælles Medicinkort.
Medicinkortet er groft sagt bygget op omkring en central database hos Lægemiddelstyrelsen, som indeholder alle medicinoplysninger om alle danskeres aktuelle medicinering såsom navnet på piller og dosis.
Ved brugen af det Fælles Medicinkort er det så meningen, at læger og siden hen andet sundhedspersonale skal kunne tilgå den enkelte patients medicin-historik for at undgå fejlmedicinering.
Læs også:
It-koks får region til at suspendere medicin-system