Artikel top billede

Minister: Sådan høster vi gevinsterne af innovationen

Innovation er et af de vigtigste danske råstoffer i kampen med konkurrencen fra udlandet, fremhæver minister. Se her, hvordan vi kan udvinde innovationens gevinster.

Læs også:
SAP: Danmark kan bliver digital bannerfører i verden

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard (R), barsler med en større innovationsstrategi for kongeriget Danmark.

Ministeren mener, at med den fremtidige innovationsstrategi skal offentlige ledere og myndigheder være mere risikovillige og parate til at formulere "en mand på månen"-strategi og ikke mindst følge den til dørs.

Det fortalte han fornylig til Computerworld på Dansk IT's konference omkring, hvordan vi omsætter viden til vækst, som løb af stablen i Rambølls lokaler på Amager i København i sidste uge.

"Vi skal turde lægge en strategi og følge den med pejlemærker for, hvordan vi bruger vores kompetencer bedst muligt. Det skal være ambitiøse mål, og jeg er åben for kritik fra pressen, når vi nu sætter os nogle ambitiøse mål," forklarer Morten Østergaard til Computerworld, inden han bevæger sig ud i sin ministerbil.

Han fortæller samtidig, at lanceringen af innovationsstrategien kommer inden årets udløb.

Få liv i projekterne

Ministeren har inden lyn-interviewet med Computerworld fortalt omkring 100 tilhørere på Dansk IT's konference, at han i forbindelse med den kommende innovationsstrategi ønsker nøgleteknologier, der kan befrugte flere brancher på én gang.

Her peger han eksempelvis på de mange oversvømmelser, der de seneste somre har ramt danske kælderrum - et problem kommunerne i de kommende år skal bruge 2,5 milliarder kroner på at bekæmpe med højteknologiske løsninger.

"Skal vi ikke udvikle løsningerne, så vi også kan eksportere dem? Det tænker jeg, at de skal," lyder det fra Morten Østergaard, som også fremhæver telemedicin og opbygningen af smart grids som strategiske områder, der både kan benyttes med store besparelser i Danmark, men at løsningerne også kan sælges til udlandet.

"Og ingen tvivl om, at it kommer til at spille en vigtig rolle i alle aspekter af innovationen," lyder det fra Morten Østergaard.

Risikerer Dødens Dal

Den radikale innovationsminister siger, at hvis løsningerne bare fremstår som gode cases uden egentlig implementering, ender de med at havne i 'Dødens Dal', der ligger et sted mellem to stole.

"Derfor skal vi tænke hele forløbet fra forskning til forandring med konkrete produkter med ind fra starten, hvor vi skal udvise større risikovillighed og fælles vilje til at satse," siger han med adresse til både den private og offentlige sektor.

En af de kortsigtede løsninger hedder erhvervsstøtte, mens en mere langsigtet strategi er danske uddannelsesinstitutioners fokus på innovation og tværfaglighed i uddannelserne, hvilket også er punkter, der ifølge ministeren kommer med i den kommende strategi.

Det betyder blandt andet, at uddannelserne skal tages i meget tættere samspil med virksomhederne - eventuelt i form af praktikforløb.

"Folk skal uddannes på en måde, så de tænker innovativt, og her er et 14 dages kursus i innovation altså ikke nok," lyder det fra Morten Østergaard.

Læs også:
SAP: Danmark kan bliver digital bannerfører i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere