Vores smartphones er efterhånden ved at udvikle sig til en af det mest private ejendele vi har.
Derfor er der givetvis mange, der bliver foruroliget, når de opdager, at Apple sender oplysninger om brugen af din iPhone videre til annoncører.
Og det gør Apple - og det har Apple gjort igennem flere år.
Overvågning på pause
De eneste par måneder har Apple dog indstillet overvågningen på brugernes iPhone.
Erhvervsbloggen Business Insider skriver, at Apple tidligere på året stoppede med at anvende det såkaldte UDID-nummer, der har gjort det muligt for selskabet at identificere dine Apple-enheder.
Men i stedet er Apple med introduktionen af iOS 6 begyndt at benytte en ny standard ved navn IDFA, der er en forkortelse for "identifier for advertisers".
IDFA er et anonymt og tilfældigt udvalgt nummer, som din enhed bliver udstyret med. Herefter kan annoncører via IDFA-nummeret høste oplysninger om brugernes adfærd.
Oplysninger der bliver brugt til at lave målrettede annoncer i dine apps.
IDFA-sporingen er som udgangspunkt slået til på din iPhone, hvis du har installeret iOS 6. Det positive er dog, at IDFA-sporingen er relativ let at slå fra.
Se på den næste side, hvordan du gør.
Sådan slår du iPhone-overvågningen fra:
1) Gå ind i 'Indstillinger'.
2) Tryk på menupunktet 'Generelt'.
3) Tryk på menupunktet 'Om'.
4) Scroll ned og tryk på menupunktet 'Reklame'.
5) Slå funktionen "Begræns reklamesporing" til.
Selv om du nu har valgt at "begrænse" reklamesporingen, er det dog værd at bemærke, at Apple ifølge et blogindlæg fra sikkerhedsfirmaet Truste stadigvæk sender dine oplysninger til annoncører.
Men efter at du har valgt begrænse reklamesporingen, vil det fremgå klart og tydeligt af dataene, at annoncørerne ikke længere må bruge dine oplysninger.
Ikke første gang
Det er dog ikke første gang, at Apples sporing af brugernes telefoner har vakt stor opsigt.
Da det i 2010 kom frem, at Apple bruger iPhonens gps-funktion til at overvåge brugernes færden, tog daværende forbrugerordfører for Socialdemokraterne Benny Engelbrecht sagen op i Folketinget.
Og tidligere i år blev det afsløret, at en lang række populære iPhone-apps kopierede oplysninger fra din telefons adressebog og gemte dataene på firmaernes egne servere.
Det var især det sociale netværk Path, der kom i stormvejr på grund af afsløringen. Det fik så stor opmærksomhed, at et medlem af den amerikanske kongres tog sagen op.
Læs også:
Pas på - LinkedIn nakker dine kalender-data