Leverandør bag falske Nokia-batterier fundet

Importøren af de falske Nokia-batterier, som brød i brand i Elektricitetsrådets test, er fundet og har trukket batterierne tilbage. Men der kan være flere farlige batterier på markedet, advarer Elektricitetsrådet.

Den type af forfalskede Nokia-batteri, som brød i brand i en test foretaget af Elektricitetsrådet, er nu identificeret og trukket tilbage.

Testen af de 14 batterier, som alle var mærket "Nokia", viste, at fire batterier var falske. Men kun ét batteri dumpede kortslutningstesten og brød i brand.

- Vi testede 14 batterier, som vi havde købt hos forskellige forhandlere og har sporet importøren af det farlige batteri, Milcom, og bedt selskabet om at trække det tilbage fra forhandlere og forbrugere, fortæller Hardy Balle, inspektør i Sikkerhedsstyrelsen.

Importøren Milcom er ifølge Mobilsiden TDC's engrosled inden for mobiltelefoner og tilbehør. Selskabet reklamerer på sin hjemmeside med, at det udelukkende sælger originalt tilbehør til mobiltelefoner.

Til Computerworld Online oplyser administrerende direktør Svend J. Christensen, at Milcom har kaldt de fleste af de batterier, som er solgt i Danmark, tilbage.

- Vi er blevet udsat for snyd og svindel og har fået omkring falske 300 batterier ind i systemet via en ny forhandlerkanal. Men de her batterier er forfalsket så godt, at selv ikke Nokias teknikere kunne se forskel, før de fik dem ind i laboratoriet, siger administrerende direktør i Milcom, Svend J. Christensen.

Han fortæller, at Milcom har lavet en aftale med Nokia om, at næste gang Milcom køber batterierne fra en ny forhandler, bliver batterierne testet hos Nokia, inden forhandleren bliver godkendt.

Flere farlige batterier

Men der kan være flere farlige batterier på markedet, advarer Elektricitetsrådet, som nu er lagt ind under Sikkerhedsstyrelsen.

- Vi kender jo kun den ene importør, så vi ved ikke, om Milcom er alene om at have solgt de farlige batterier i Danmark, siger Hardy Balle fra Sikkerhedsstyrelsen.

Han fortæller, at nogle af de falske batterier var farlige, fordi der var sparet på sikkerhedsforanstaltningerne i batterierne, og at de derfor kunne kortslutte.

Det kan være endog meget svært at se forskel på ægte Nokia-batterier og de forfalskede batterier.

De falske batterier blev solgt i emballage, som lignede original Nokia emballage, og batterierne lignede ægte Nokia-batterier så meget, at det kun var eksperter fra Nokia, der kunne se forskel.

Derfor råder Sikkerhedsstyrelsen forbrugerne til at lade være med at købe batterier af uautoriserede forhandlere og også holde sig fra batterier, som er urimeligt billige.

Det farlige batteri er mærket Nokia BMC- 3 og har serienummeret 067028511124135351. Batteriet er fremstillet i Tjekkiet og passer til modellerne Nokia 3310 og 3330.

Hvis man har købt sådan et batteri, kan man uden beregning få det byttet til et originalt Nokia-batteri hos forhandleren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere