Artikel top billede

Bagsiden ved it: Du får mindre plads på dit arbejde

Du får mindre og mindre fysisk plads på dit arbejde. Og det er it-udviklingens skyld. Se her hvorfor.

Læs også:
Sådan styrer du medarbejdernes gadget-vaner

Undersøgelser bliver sjovere, når man leger lidt med procenterne.

Således nøjes fremtidens kontorfolk i 2020 med godt og vel et halvt skrivebord.

Til gengæld vil hver videnarbejder i snit benytte seks digitale enheder, som tablets, smartphones og pc'er, i deres arbejde.

Det viser en global undersøgelse, Workplace of the Future, foretaget blandt 1.900 it-beslutningstagere i 19 lande, foretaget på vegne af Citrix.

Udviklingen inden for mobile arbejdsformer betyder, at hver medarbejder må nøjes med 2/3 skrivebord og et fleksibelt arbejdsliv, hvor hver tredje aldrig møder på kontoret.

I dag kan mange allerede arbejde med virksomhedens data hvor som helst.

Det eneste, der kræves, er internet-adgang og en digital enhed, som for eksempel en tablet.

"Det betyder, at virksomhederne bruger ressourcer på at håndtere de mange nye digitale enheder og samtidigt kan skære ned på deres kontorareal. Faktisk viser vores rapport, at det eksisterende kontorareal vil være 17 procent mindre i 2020," udtaler Mads Skalbo, som er Citrix' danske country manager.

Undersøgelsen viser desuden, at virksomheder, der allerede har indført mobile arbejdsformer, har 15 procent færre skriveborde per medarbejder end andre virksomheder.

Ud af kontoret

Væksten inden for mobile arbejdsformer betyder, at en del af arbejdet kommer til at foregå uden for kontorets fire vægge.

Således forventes 64 procent af videnarbejderne at arbejde hjemmefra oftere i 2020, mens halvdelen vil være ude hos kunder eller andre steder.

Folk vil i højere grad tilgå virksomhedens netværk og data i det offentlige rum, som på cafeer og restauranter (29 procent), hoteller (44 procent) og lufthavne (39 procent).

"Mens det i 2012 er knap hver fjerde virksomhed, der har taget de mobile arbejdsformer til sig, forventer vi, at andelen vil være oppe på 84 procent allerede i midten af 2014," siger Mads Skalbo.

Forventningerne til nye arbejdsmønstre er forskellige fra land til land.

Mens det globalt er hver tredje, der ikke længere forventes at arbejde fra kontoret i 2020, så viser undersøgelsen, at 93 procent af svenskere stadig forventer at tage ind på kontoret.

I Rusland forventer 68 procent at arbejde andre steder end fra kontoret, mens tallet er 60 procent for Japan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere