Artikel top billede

Ny webbutik: Det er meget dyrere end I tror

Knap hver fjerde, som etablerer en web-butik, bliver overrasket over omfanget af omkostninger.

Næsten hver fjerde der vil etablere sin egen butik på internettet, undervurderer omkostningerne. Det viser en undersøgelse foretaget af ECC Handel i samarbejde med det tyske XSITE. 

Ved første øjekast kan udgiften til selve handelssystemet virke som en underordnet post i budgettet. Mange vægter funktionaliteten højere og mulighederne for at anvende løsningen på en fleksibel måde og tilrette den forskellige behov.

Overraskende har kun 17 procent af de adspurgte tænkt på en Import/eksport-funktion, selv om mere end hver tredje allerede har skiftet butiksløsning én gang og sandsynligvis i den forbindelse er blevet konfronteret med at skulle overtage kundeoplysninger, bestillingsdatoer et cetera.

Danske web-butikker har i øvrigt ry for at være en sløv oplevelse. En analyse foretaget af Compuware for Politiken viser, at danske web-butikker er Nordens langsomste.

Open source koster

Web-butikker baseret på open source viser sig at være betydelig dyrere end en standard individuel løsning. Godt 14 procent af de adspurgte online-forretninger, der baserer butikken på en open source-løsning, regner med udgifter i omegnen af 188.000 kroner, mens 80 procent af butikker baseret på alt andet end åben kildekode kun forventer omkostninger på omkring 38.000 kroner til etaleringen.

Der er mange forskellige årsager til, at udgifterne til en sådan butiks-implementering bliver højere end forventet.

For eksempel manglende know how hos de ansvarlige, og at den nødvendige systemintegration ofte kræver flere mandetimer end forventet.

Det er i øvrigt ikke bare indretningen af en web-butik, der koster. Også driften vejer tungt, og her især markedsføringen, som 44 procent af de adspurgte onlinebutikker siger, er den største løbende udgift.

Herudover er der udgifter til søgemaskinemarketing og -optimering og posten 'redaktion og indholdspleje'. Regelmæssigt skal der også punges ud til vedligehold af handelsløsningen, lige som der er udgifter til at gennemføre køb på siden, når kunderne dukker op.

XSITE, et af firmaerne bag undersøgelsen anbefaler, at web-butikker i enhver henseende går efter at opnå en så gennemsigtig omkostningsstruktur som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere