Læs også:
Regeringen trækkes ind i fejde om dansk mobilmast
Advarsel: Danskere vil snart miste kontakt-mulighed til politi
Borgere i Assens kan ånde lettet op, efter at det onsdag lykkedes Telenor at indgå en aftale med Statens ejendomsselskab Freja.
Aftalen betyder, at Telenor lader en omstridt mobilmast blive stående i Assens på Vestfyn efter et længere, kritisk forløb, hvor de to parter ikke kunne blive enige om en salgspris.
For mens den offentlige ejendomsvurdering af grunden lød på 47.400 kroner, krævede Statens Ejendomsselskab, at Telenor pungede op med en million kroner.
Forløbet har fået flere politikere op af stolen, og i den forbindelse var finansminister Bjarne Corydon (S) torsdag indkaldt til åbent samråd om sagen.
Men meget belejligt kunne han her fortælle, at der dagen inden, altså i onsdags, blev indgået en aftale mellem de to parter.
"Ud fra de oplysninger, som jeg har fået forud for samrådet, så er problemet løst ved, at Statens ejendomme (Freja, red.) og Telenor nu efter forhandling er nået til enighed om en salgspris, og facit på forløbet er, at grunden bliver solgt til Telenor," lød det fra Bjarne Corydon under det åbne samråd.
Politiske drillerier
Det var Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, der havde indkaldt til samrådet, og selv om den konkrete sag nu er løst, ønskede han stadig at få svar på, hvordan lignende sager kan blive undgået i fremtiden, samt hvad finansministeren mener om hele sagsforløbet.
"Man har optrådt i overensstemmelse med de regler, der gælder, og de forpligtelser man har som ejendomsselskab, og det er ikke noget, vi skal fravige," lød det fra finansministeren under samrådet, der bar præg af politiske drillerier.
"Statens ejendomme (Freja, red.) har til opgave at agere markedsmæssigt, så man ikke spilder skatteborgernes penge på at yde skjult statsstøtte. Den opgave varetager man uden politisk indblanding, sådan skulle det helst blive ved med at være," kom det fra Bjarne Corydon med antydninger om, at Venstre skulle være interesseret i statsstøtte til teleselskaberne.
"Vi ønsker markedsvilkår, men når en grund er vurderet til under 50.000 kroner, så virker det ikke som markedsvilkår, at noget skal sættes til salg for en million kroner," svarede Michael Aastrup Jensen igen.
"Det kræver ikke mange års skolegang, heller ikke i det danske skolevæsen anno 2012, at sige, at der er noget her, der virker mystisk. At begynde at kalde det statsstøtte, hvis vi synes, det virker forkert, det gør mig pikeret."
Finansministeren kunne ikke på stående fod svare på, om det er normal praksis eller særlige tilfælde, der gør, at den indgåede aftale bliver holdt hemmelig.
Telenor har siden 1993 lejet sig ind på en del af den statslige grund i Assens, som indtil sidste år blev benyttet af Rigspolitiet.
Men i forbindelse med politiets overgang til deres nye alarmberedskabsnet SINE ønskede politiet ikke længere at bruge den, og den blev derfor sidste år overdraget til Statens Ejendomsselskab.
"Vi er glade for, at der efter en god dialog med Statens ejendomsselskab Freja er fundet en løsning, som begge parter er tilfredse med," siger Tom Lehn-Christiansen, der er kommmunikationsmedarbejder hos Telenor.
Se det åbne samråd her.
Læs også:
Regeringen trækkes ind i fejde om dansk mobilmast
Advarsel: Danskere vil snart miste kontakt-mulighed til politi