Artikel top billede

(Foto: Copyright © Peter Phillips, All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Peter Phillips)

Postens CIO: Sådan outsourcer vi for en milliard

Interview: PostNord har outsourcet for en milliard kroner. Få en stribe gode råd til, hvordan man får sin outsourcing til at køre på skinner fra CIO i PostNord, Joss Delissen.

Læs oså:
Posten outsourcer it for en milliard - 100 it-folk skal flyttes

Interview: PostNord, der er resultatet af sammenlægningen af Post Danmark og svenske Posten AB, har netop underskrevet en it-outsourcing-aftale, der beløber sig til over en milliard kroner.

Aftalen medfører, at firmaet Atos skal står for en stor del af it-driften i post- og logistikkoncernens bagland i de næste syv år. Og en så lang samarbejdsperiode har nogle helt konkrete konsekvenser.

"Vi kan lige så godt være realistiske," siger Joss Delissen, CIO i PostNord til Computerworld.

"Når en aftale løber i så mange år, så vil der dukke problemer op. Derfor er et af de bedste råd, jeg kan give i forbindelse med et outsourcing-projekt, at vælge en leverandør, som du har et godt forhold til. En virksomhed, du har tillid til," siger han.

Et års planlægning

En outsourcing af den kaliber som PostNord har sat i gang, planlægges ikke hen over en weekend. Det er et minutiøst sammensat puslespil, hvor rigtig mange brikker skal falde på plads for at it-systemer i flere lande kan smelte sammen til én enhed.

"Baggrunden for vores outsourcing er sammenlægningen af det danske og det svenske postvæsen, og udfordringen har været at samle to it-systemer til ét for derved at spare penge og arbejde bedre og mere effektivt," fortæller Joss Delissen.

Det projekt har PostNord arbejdet på gennem lang tid, hvilket blandt andet har udmøntet sig i partneraftaler med Logica, TDC og nu også Atos, der skal tage hånd om datacentre og workplace-it i postfirmaet.

Det må være en enorm opgave at angribe et projekt at denne kaliber. Hvordan gjorde I det?

"Det tager rigtig lang tid at beskrive arbejdsprocesserne helt ned i mindste detalje. Men det er nødvendigt, og det har også nogle fremadrettede fordele i form af et langt bedre overblik over virksomhedens arbejdsfunktioner."

"Men det er ikke en plan, man skriver hen over en weekend. Atos-aftalen har taget lige godt et år at få på plads," siger postens CIO og han fortsætter:

"Nu har vi gjort det flere gange, og det viser sig, at når man tager tingene up front, så er man også bedre rustet senere i forløbet. Derfor bruger vi gerne den nødvendige tid i startfasen."

Hvordan holder I et så omfattende projekt i en kort snor, så det ikke løber løbsk?

"Det handler om kontinuitet. Det kan ikke nytte noget, at vi flytter os i ryk. Projektet skal hele tiden flyde og udvikle sig fra server til server og fra applikation til applikation og fra land til land.

Hele planen skal på denne vis være ført ud i livet efter sommeren i 2014," fortæller Joss Delissen.

"Samtidig er det vigtigt, at vi har nogle interne folk, der holder vores leverandør i ørerne, så tingene ikke glider ud af vores hænder. Det betyder, at man må uddanne nogle af de folk, man allerede har, eller ansætte nogle nye, der kan finde ud af at lede og styre projekter."

Læs også:

Posten outsourcer it for en milliard - 100 it-folk skal flyttes




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere