Siden en arbejdsløs i en kommunal besøgsordning stjal og solgte det halve af Fyn PC's varelager er det kun gået ned ad bakke.
"Sagen har efterhånden nået kafkaske proportioner," mener Flemming Glensholm, indehaver af den konkursramte forhandler Fyn PC.
Han føler sig himmelråbende uretfærdigt behandlet og har derfor i hele denne uge lænket sig selv til sin butik, som han ikke længere har adgang til, efter at kurator har sat sig på konkursboet.
Efter konkursen blev Fyn PC opløst i februar i år, som følge af at en ung mand ansat i kommunens Pensionistservice i forbindelse med en besøgsordning hos virksomheden stjal og solgte en pæn del af virksomhedens varelager. Flemming Glensholm fortæller om aftalen:
"Jeg lavede en mundtlig besøgsaftale, der fik en varighed på 25 uger, med kommunen for en ung mand, ansat i kommunens Pensionistservice."
Stjal varelageret
Den unge mand kom i firmaer stort set, som det passede ham, og efter behov.
"Jeg blev flere gange garanteret, at jeg ikke risikerede noget, fordi kommunen var selvforsikret," siger Glensholm.
Besøgsordningen blev efterfulgt af en skriftlig praktikaftale, men 14 dage efter praktikstart viste det sig, at den unge mand fra dag et havde stjålet og videresolgt varer fra lageret på den danske online markedsplads QXL.
"Sagsbehandlerne fik mundkurv på. Ingen i kommunen måtte siden tale om sagen. Jeg har dog fornylig fået en skriftlig erklæring, der bekræfter min opfattelse af sagen, fra den sagsbehandler som tog sig af klienten. Hun har stadig tavshedspligt."
En af de ting, Flemming Glensholm er oprørt over, er, at kommunen ændrede besøgsaftalen til at være en mundtlig praktik, hvilket betød, at kommunen slap for sit arbejdsgiveransvar. Problemet er ifølge Glensholm, at begrebet "mundtlig praktik" ikke eksisterer.
Blev et usikkert papir
Snart mente banken, at Fyn PC på grund af gælden var et usikkert papir. Kreditterne blev nedsat, leverandørkreditterne forsvandt også, og da Fyn PC måtte opgive at betale skyldig skat, begærede SKAT selskabet konkurs.
Nu er Borch Advokater, som Flemming Glensholm i den grad har et horn i siden på, blevet udnævnt til kurator og bobestyrer.
Låsene i butikken er skiftet ud, konti er spærret, og advokaterne fjerner ifølge Glensholm "beviserne på deres/kommunens udåd, under min kraftige kritik af deres optræden og inhabilitet."
Nu har Flemming Glensholm bedt Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland om at gennemføre en hasteundersøgelse af sagen og gennemfører i denne uge en happening, hvor han hver dag lænker sig til butikken, der holder til på adressen Vestergade 68 i Svendborg, i et håb om, at kommunen vil reagere.
Nu er kravet forældet
Advokat Michael Vestergaard fra Borch Advokater ser, ikke overraskende, lidt anderles på sagen end Flemming Glensholm. Han mener klart, det er sørgeligt, at Flemming er gået konkurs, men bemærker samtidig, at Flemming Glensholm ikke selv har gjort noget for at forfølge det erstatningskrav mod kommunen, som han mener, er rimeligt.
"Jeg har som kurator interesseret mig for det krav, men er stoppet af to årsager. For det første er kravet forældet, fordi Flemming ikke har anlagt en erstatningssag mod kommunen, før fristen udløb. For det andet er der ikke midler i konkursboet til at føre en retssag for, men enhver kreditor og Flemming selv kunne have lagt sag an mod kommunen," siger Michael Vestergaard, som ikke vil stille sig til dommer over, om Flemming er blevet behandlet korrekt af Svendborg Kommune.
"Det er korrekt, at han ikke havde penge til at anlægge en retssag, men han kunne måske have lavet et forlig med kommunen eller opnået en suspension af forældelsesfristen, det er ikke unormalt."
En kende unuanceret
Advokaten bemærker, at Flemming Glensholm gennem årene har fundet midler til at føre andre retssager, og han mener, at sagen er blevet beskrevet "en kende unuanceret" i medierne.
"Men sagen er på alle måder trist, og jeg har stor forståelse for Flemming og hans families situation. Det er aldrig sjovt, når nogen går konkurs," lyder det fra Michael Vestergaard.
På Fyn PC's hjemmeside har Flemming Glensholm også beskrevet sagens dramatiske forløb. Firmaet er også repræsenteret på Facebook, hvor indtil videre knap 3.500 personer giver udtryk for deres støtte til Fyn PC's kamp.