Artikel top billede

Russisk netgigant kommer med Dropbox-klon

Yandex er allerede større end Google i Rusland, og nu kommer selskabet med sin egen cloud storage-tjeneste.

Den russiske internet-gigant Yandex kommer nu med sin egen storage-tjeneste i stil med Dropbox og Google Drive. Den nye applikation, kaldet Yandex.Disk, findes både på engelsk, russisk og tyrkisk, og den kører under Android, iOS, Mac OS X og Windows. Her bliver filerne så synkroniseret på tværs af enheder og platforme.

Tidligere i år varslede Yandex, at man ville angribe giganten Google på det internationale marked.

I Rusland ligger Yandex allerede klart foran Google. Yandex har en markedsandel på omkring 70 pct., mens Google må dele resten af det russiske søgemarked med firmaer som Mail.ru og Rambler.

Men Yandex er kun en dværg på det globale marked, hvor selskabet ligger som nr. 8. Hvis man kun tager de ikke-engelsksprogede lande, ligger Yandex på en andenplads. Her er det kinesiske Baidu, som er nr. 1.

Den russiske internet-branche har store ambitioner - landet har blandt andet sin egen Facebook-klon, VKontakte. Det sociale netværk bliver også brugt til at organisere protester mod præsident Putin.

Nu går Yandex så til angreb på Google på en ny front. Yandex.Disk kommer med 3 GB gratis storage, men det kan øges til 10 GB ved at installere applikationen, uploade filer og invitere sine venner.

Hvis brugeren sender mange invitationer ud, kan man få op til 20 GB gratis plads.

Der er også et API (programmerings-grænseflade) for udviklere, der vil integrere deres egne programmer og tjenester med Yandex.Disk.

Yandex skal slås mod etablerede giganter som Dropbox og Box, der allerede tilbyder cloud-storage, og samtidig har Google sit Drive, Apple kom med iCloud sidste oktober og Microsoft har relanceret sit SkyDrive i april.

Den første beta af Yandex.Disk kom i april, og cloud-tjenesten er nu forudinstalleret på ultrabooks fra Samsung.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere